Haberler

Başkan Dinçer'den Esnafa Çifte Müjde

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnafa iki müjde birden vererek, vergi kaydı devam eden Bağ-Kur emeklilerinden kesilen yüzde 15 SGK destek priminin yüzde 10’a çekildiğini, 1 Mayıs’tan itibaren SGK’ya 12 aydan fazla borcu olan esnafın borçlarının da dondurulacağını bildirdi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnafa iki müjde birden vererek, vergi kaydı devam eden Bağ-Kur emeklilerinden kesilen yüzde 15 SGK destek priminin yüzde 10'a çekildiğini, 1 Mayıs'tan itibaren SGK'ya 12 aydan fazla borcu olan esnafın borçlarının da dondurulacağını bildirdi.

Mersin ESOB Başkanı Dinçer'in, vergi kaydı devam eden emekli esnaftan kesilen yüzde 15 destek priminin kaldırılması ile SGK'ya borcu olan esnafın borçlarının dondurulması yönündeki çağrısı Ankara'da yanıt buldu. Hükümet, esnaftan gelen baskı üzerine SGK destek priminde geri adam atarak yüzde 15 olan prim dilimini yüzde 10'a çekerken, SGK'ya 12 aydan fazla borcu olan esnaf sanatkarlara da 1 Mayıs'tan itibaren borçlarını yapılandırma fırsatı tanındı.

Esnafa çifte müjde veren Dinçer, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, vergi kaydı devam eden emekli esnaf ve sanatkardan kesilen yüzde 15 SGK destek priminin kaldırılması ya da daha makul düzeye çekilmesi amacıyla uzun süredir Başbakanlık ve ilgili bakanlık nezdinde yaptıkları görüşmelerin meyvesini verdiğini belirtti. Başkan Dinçer, vergi kaydı devam eden Bağ-Kur emeklilerinden kesilen yüzde 15 oranındaki SGK destek priminin yüzde 10'a çekildiğini ve bir yılı aşmamak kaydıyla Bağ-Kur'a prim borcu olanlara sağlık hizmetinden yararlanma imkanı tanındığını kaydetti. 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren ise SGK'ya 12 aydan fazla prim borcu olan esnaf ve sanatkarların borcunun dondurulması işlemlerine başlanacağını ifade eden Dinçer, prim borcunu donduranlara sağlık hizmetlerinden yararlanma yolu da açılacağını belirtti. Dinçer, "Borcunu dondurma ile birlikte geçmiş yıllara ilişkin borçlarını 3 ay içerisinde ödeme şartıyla faizsiz olarak ödeme imkanı da veriyor. Yeni dönemde, 12 aydan fazla borcu olan Bağ-Kur'lular borçlu olduğu dönemi donduracak, kalan dönem üzerinden rutin prim ödemesi yapabilecek. Bu kapsamda olanlar 'tekrar primlerimi ödemek istiyorum' dediğinde kaldığı yerden bu süreç ihya edilebilecek" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Talat Dinçer 1 Mayıs Bağ Kur Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title