Haberler

Başkan Demircan, Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

Başkan Demircan, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi Başkan Demircan: "Başkanlık sistemini doğru buluyorum ve derhal yapılmalı inanıyorum"İSTANBUL - AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "13...

Başkan Demircan, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Başkan Demircan: "Başkanlık sistemini doğru buluyorum ve derhal yapılmalı inanıyorum"

İSTANBUL - AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "13 yıldır belediye başkanlığı dönemimde edindiğim tecrübelerimden yola çıkarak bu sistemin doğru olduğuna ve derhal yapılması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 16 Nisan Referandum çalışmaları kapsamında AK Parti Beyoğlu ilçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programa katılarak ilçede görev alan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Özel bir otelde düzenlenen toplantıya Başkan Demircan'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan ile birlikte ilçede bulunan 45 mahallenin muhtarları katıldı. Programın düzenlendiği salonda konuşma yapan Başkan Demircan, resmi gazete tablosunu eline alarak, yapılacak çalışmaların nasıl yürürlüğe girdiğini anlattı.

"Başkanlık sistemini doğru buluyorum ve derhal yapılmalı inanıyorum"

Muhtarlarla yapılan istişare toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Ben bir belediye başkanı olarak 13 yıldır yapıyorum. Elbette ki kendime göre tecrübelerim var. Bende bu tecrübelerimden yola çıkarak bu sistemin doğru olduğuna ve derhal yapılması gerektiğine inanıyorum. Yarın bir gün siyasette kalacak veya kalmayacağım onu bilmiyorum. Ama evlatlarımız için, geleceğimiz için, daha hızlı karar alabilen Türkiye için, dünyadaki ülkelerle rekabet eden ülke olmak için ben bu sistemi benimsiyorum. Çünkü, içinde bulunduğum başkanlık sisteminin ne kadar doğru olduğuna inanıyorum" dedi.

"Evet'in de Hayır'ın da başımızın üstünde yeri var"

Kanun teklifinin nasıl verildiğini anlatarak konuşmasına devam eden Başkan Demircan, "Yeni sistemde milletvekili kendi yasa verir hale gelecek. Milletvekillerinin bakanlık gibi bir hedefi olmayacağından, milletiyle vekil olarak daha fazla birlikte olacak. Şimdiki sistem iş konuşturmuyor. Seçimler bitti ve bizler iş konuşuyoruz. Ama rekabet ettiğim adamlar belediyede olsalar, her gün tartışma olur. Arkadaşlar çocuklarımız için, bu memlekette 'Evet' verildiği zaman AK Partiye oy verilmiş olmayacak. Hayır verende AK Parti'ye bir daha oy vermemiş olacak. Bu memleketimizin geleceğiyle alakalıdır. Evet 'inde Hayır'ından başımızın üstünde yeri var" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının sonunda Başkan Demircan, muhtarların sorularını cevapladı.

(MB-HB-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ahmet Misbah Demircan AK Parti Beyoğlu Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title