Haberler

Başkan'dan "10 Numara" Ziyaret

Güncelleme:

Aziz Kocaoğlu, kalan 10 köyü daha ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

" İzmir'i karış karış dolaşma" hedefiyle geçtiğimiz ay Menemen'in 10 köyüne giden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kalan 10 köyü daha ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Geçtiğimiz ay içinde Menemen'in orman köylerinde vatandaşlarla buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, zaman darlığından dolayı ziyaret edemediği köylere mesaj göndererek "Bir sonraki ziyaretim size" demişti. Başkan Kocaoğlu, bu sözünü tutarak Menemen'de 10 köyü daha ziyaret etti ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi, isteklerini not aldı. Başkan Kocaoğlu'na ziyaretlerinde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de eşlik etti.

Başkan Kocaoğlu, Menemen'in Hatundere, Yanık, Doğa, Belen, Çukurköy, Turgutlar, Haykıran, Hasanlar, Telekler ve Bozalan köylerinde sevgi gösterileriyle karşılandı. Köylerin ihtiyacı olan su ve kanal şebekesi, yol düzenlemesi, ulaşım ve spor alanları gibi sorunların çözümüyle ilgili notlar alan ve yerinde incelemeler yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Halkımızın bu sevgisine layık olabilmek için daha çok çalışacağız" diye konuştu.

İşsizliğe karşı ekonomiyi büyütmek

Ziyaret ettiği köylerde muhtarlar ve vatandaşlarla buluşan Başkan Kocaoğlu, İzmir'in 164 köyünün çoğunluğunu ziyaret ettiklerini söyledi. Ziyaretleri sırasında en çok "iş" talebiyle karşılaştığına dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bu ülkemizin bir sorunu. Bir genci kurtarmak dünyanın en güzel şeyi. Ama buna olanak yok. İstihdam problemi ekonomik büyümeyle olur, belediyeye işçi almakla olmaz. Biz de ekonomiyi büyütmeye çalışıyoruz. Ekonomiyi büyütmek dışında yapabileceğimiz bir şey yok" dedi.

Yerelde kalkınmanın sağlanmasıyla oluşacak yatırımların kent insanlarına yeni iş olanakları yaratacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu konudaki çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

"Köyümüze geri dönelim"

Sadece birkaç ailenin yaşadığı Çukurköy'de, Başkan'dan "Köye dönüş" desteği istedi. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun ziyaret edeceğinin duyulmasıyla birlikte kendisini görmek için köylerine geri geldiklerini belirten köylüler, "Hepimiz evlerimize dönmek istiyoruz. Bize bir projeyle destek olun" dedi. Başkan Kocaoğlu ise yolların asfaltlanması, kanal ve içme suyu şebekeleri konusunda gerekli olan önemli çalışmaları hayata geçirerek köyün cazibesini artırabileceklerini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aziz Kocaoğlu Çukurköy Menemen İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title