Haberler

Belediye Başkanı Çoban'dan YSK'nın Reklam Yasağı Kararına Tepki

Güncelleme:

Erdoğan'ın seçimler için hazırlattığı reklam filminin YSK tarafından yasaklanmasını eleştiren Çoban, "Yıldırım hızıyla toplanıp karar vermesi çok düşündürücü." dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimler için hazırlattığı reklam filminin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yasaklanmasını eleştiren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "YSK'nın yıldırım hızıyla toplanıp ve oy çokluğu ile karar vermesi çok düşündürücü bir durum. Karar tamamen siyasi" dedi.

Başkan Çoban, bugün AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile birlikte kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulunarak Erdoğan'a destek istedi. Ziyaretleri esnasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Çoban, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP), Erdoğan'ın reklam filminde dini kullandığını öne sürerek YSK'ya başvurması ve bunun üzerinde YSK'nın söz konusu reklam filminin yayınını durdurma karar alması üzerine açıklamalarda bulundu. YSK'nın yıldırım hızıyla toplanıp yıldırım hızıyla ve oy çokluğu ile karar vermesinin çok düşündürücü bir durum olduğunu söyleyen Çoban, "Efendim neymiş burada ezan öğesi varmış, bir kadın dua ediyormuş ve seccadede namaz kılıyormuş. Bunlar toplumda her zaman karşılaştığımız şeyler. Günde beş vakit ezan okunuyor, insanlar sürekli dua ediyor. Halka açık yerlerde dua ediliyor, siyasi törenlerde de dua ediliyor. O zaman iyi ezanların sesini seçim süresince kısalım, insanlara dua yaptırmayalım. Böyle bir şey olabilir mi? Ama en enteresanı MHP'nin, 'Burada ezan okunuyor, dua ediliyor, seccade seriliyor" diye şikayette bulunması. Çok enteresan, sen de yap kardeşim, güzel bir reklam yap, niye şikayet ediyorsunuz? Hem şikayet edenin ettiği konu çok önemli hem de YSK'nın yıldırım hızı ile toplanıp bu şekilde karar vermesi çok önemli. Bu tabii çok yanlış ve tamamen siyasi" dedi.

"BEN BUNU MİLLETİME HAVALE EDİYORUM"

Başkan Çoban, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Zaten yurt dışındaki vatandaşlarımızın oy kullanamamasının en büyük sebebi de bu. Bunun için kaplumbağa hızı ile hareket eden YSK'nın bu konuda yıldırım hızı ile hareket etmesi çok düşündürücüdür ve manidar. Ben bunu milletime havale ediyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını istemeyen çevreler biliyorsunuz bir ittifak içinde. Ondan fazla siyasi parti ve bu paralel yapı dediğimiz yapı da bunlara destek veriyor. Bu aşikar ve bilinen bir şey, gizlenmeyen bir şey. Bunların tabii Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmaması için her türlü oluşum içerisine girmesi ihtimal dahilindedir. Buna biz siyasi parti yetkilileri, belediye başkanları basınımız ve resmi kurumlarımız, seçimle ilgili görevli insanların yani herkesin uyanık olması lazım."

"BEN SEYRETTİM, ÇOK HARİKA VE HEYECANLANDIRICI"

Gazetecilerin soruları üzerine Başkan Yurdunuseven de konu ile ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi:

"Ben YSK'nın kararını tahammülsüzlük olarak değerlendiriyorum. Milletimizin gerçeğini maalesef diğer taraf kabullenemiyor demek ki. Çok güzel bir film. Ben seyrettim, çok harika ve heyecanlandırıcı. Milletin gerçeğini, milletin adamının ortaya koymasıdır bu. Ben çok beğendim ama tahammülsüzlük olarak atfediyorum."

Açıklamaların ardından Başkan Çoban ve beraberindeki heyet esnaf gezisine devam etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Yüksek Seçim Kurulu Burhanettin Çoban Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title