Haberler

Başkan Çetinkaya'nın, Beldeye Yatırım Talebi

Şemdinli ilçesi Derecik Belde Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, "Halkımızın yatırımlar konusunda devletten büyük beklentisi var" dedi.

Şemdinli ilçesi Derecik Belde Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, "Halkımızın yatırımlar konusunda devletten büyük beklentisi var" dedi.

Beldenin sorunlarıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Çetinkaya, beldenin en büyük sorununun hastane eksikliği olduğunu belirtti.

Çetinkaya, "En yakın hastane 60 kilometre ötedeki Şemdinli Devlet Hastanesidir. Beldede hastane için bir arsa hibe edildi. Sağlık Bakanlığı'nın beldemizdeki hastaneyi bir an önce yapmasını istiyoruz. Belde sakinlerimiz sağlık alanında çok büyük sorunlar yaşıyor" dedi.

Türkiye Irak sınırında açılacak sınır kapısıyla ilgili de konuşan Çetinkaya, Şemdinli Kaymakamlığının kendilerinden üç belediye personelini sınır noktasında görevlendirilmesini talep ettiğini, kapının şu an bir sınır kapısı değil sadece geçici bir geçiş noktası olarak kullanıldığını ifade etti.

Sınır kapısının biran önce açılması gerektiğini sözlerine ekleyen Çetinkaya, "Valimiz Yakup Canbolat'tan ricamız, sınır kapısı yapımını hızlandırmasıdır. Her gün beldede yaşayan en az 15-20 kişiye para cezası kesiliyor. Belde sakinleri bunu hak etmiyor. AK Parti beldede yüksek bir oy oranı ile seçildi. Devletin bu halka yardım etmesi gerekiyor. Halkımızın yatırımlar konusunda devletten büyük bir beklentisi var" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: AA / Yerel

Çetinkaya Şemdinli Derecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title