Haberler

Başkan Çerçi, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılını Kutladı

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının başlamasını yaptığı yazılı açıklamayla kutladı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının başlamasını yaptığı yazılı açıklamayla kutladı. Tüm eğitim çalışanlarının, öğrencilerin ve öğrenci velilerin sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmeleri temennisinde bulunan Başkan Çerçi, "İstiklal mücadelesi ile hür ve bağımsızlığını kazanan ülkemiz, ancak istikbal mücadelesiyle güçlü bir ülke olarak hak ettiği bir konuma gelebilir. Bu konuda başta öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına önemli görevler düşüyor" dedi.

2015-2016 Yeni Eğitim-Öğretim Dönemini kutlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Öncelikle tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, öğrenci velilerimize ve eğitim camiasında güçlü ülke olma yolunda önemli emek harcayan tüm çalışanlara sağlıklı, başarılı ve mutlu bir eğitim ve öğretim dönemi diliyorum. Gelişen ve değişen dünya ekseninde şu an eğitim öğretimlerine devam eden geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimiz bilmelidirler ki; Güçlü ülke olmanın yolu bugün emanet alınan değerleri daha ileriye taşımaktan geçer. İşte bu şiar ve hedef doğrultusunda gençlerimiz hayatın bütün alanları için dünyanın en iyisi, en niteliklisi ve en donanımlısı olmayı ülkü edinmelidirler. İşte bu ülkü, şiar ve hedef doğrultusunda geleceğin bölgesel ve küresel yönden güçlü ülkesi olacak olan Türkiye, daha çok kalkınacak ve büyüyecektir. Alınacak olan araştırmadan, ilim ve irfandan yana donanımlı ve nitelikli eğitim öncelikle öğrencilerimizin, ailelerinin ve Türkiye'nin en büyük güvencesi olacaktır." dedi.

"TAM DONANIMLI NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ"

Açıklamasında öğretmenlere de seslenen Başkan Çerçi, sözlerine şöyle devam etti:

"Hiç kuşku yok ki geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin sağlıklı ve donanımlı bireyler olarak yetişmesinde başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının büyük emekleri vardır. Öncelikle bu zor ve kutsal görevi yerine getiren tüm eğitim emekçilerini candan kutluyor ve başarılar temenni ediyorum. Eğitimle sadece mesleki ya da akademik anlamda başarılı bireyler değil, aynı zamanda değerleriyle kuşanmış bir ruh güzelliğine sahip nesiller yetiştirmek hedeflenmeli, birbirine huzur ve güven veren, yüreğinde tüm insanlığa karşı bir hoşgörü ve merhamet besleyen nesiller yetiştirmek, aynı zamanda dünya barışına da en büyük katkı olacaktır. Bu hususta, bize ve ülkemize önemli değerler kazandıran çok başarılı gönül mimarlarına sahip bir millet olmanın ayrıca gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milli eğitimin hedefine ulaşması için öncelikli amaçlardan biri milli birlik, beraberlik ve sevgiyle hareket eden bireyler yetiştirmektir. Eğitim alanındaki mücadele bir istikbal mücadelesidir. İstiklal mücadelesi ile hür ve bağımsız hale gelen ülkemiz ancak istikbal mücadelesi ile yeryüzünde hak ettiği konuma kavuşacaktır. Eğitimde, sanayide, tıp alanında ve her alanda başarılı bireyler yetiştirme yolunda devletimizin imkanları da her geçen gün artmakta ve güçlü ülke olma yolunda, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un bahsettiği gibi 'Ben varım' diyen Akif'in Nesli devletine, milletine hizmet yolunda şuurlu gençler yetiştirilmesinde önemli adımlar ve yatırımlar gerçekleşmektedir. Bu hiç kuşku yok ki kararlı devlet anlayışı ve milli birliğe inanan millet oluşumuzdan kaynaklanmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının tüm eğitim camiasına, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çerçi Yunusemre Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title