Haberler

Başkan Çerçi Teknik Oda Başkanları ile Buluştu

Yunusemre Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıda Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, teknik odaların başkanları ve il temsilcileri ile Yunusemre İlçesinin imarı, planlaması ve inşası ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Yunusemre Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıda Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, teknik odaların başkanları ve il temsilcileri ile Yunusemre İlçesinin imarı, planlaması ve inşası ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıya, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya ve Hakan Akgöl, İmar ve Şehircilik Müdür Saniye Altay, Etüd, Proje, Plan, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Vacide Elmalı, Fen İşleri Müdürü Mehmet Ata, Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel, Manisa Mimarlar Odası Başkanı Atilla Efendioğlu, Harita Mühendisleri Odası Manisa İl Temsilcisi Sefa Önatlı, Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şube Başkanı Müjgan Şeney, İnşaat Mühendisleri Odası adına Uğur Güllü, Fethi Obus, Elektrik Mühendisleri Oda Temsilci Yardımcıları Melih Cem Kara, Mehmet Zafer Önceyiz. Şehir Plancıları Odası Manisa İl Temsilcisi Görkem Yazıcı, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı E.Helil İnay Kınay ve teknik odaların yönetim kurulu üyeleri katıldı.

"YUNUSEMRE MANİSA'NIN GELİŞEN YÜZÜ"

Sivil Toplum Kuruluşlarını çok önemsediğini ifade eden Başkan, "Manisa'nın imarı inşası planlaması geleceği bununla ilgili yaptığımız yapacağımız çalışmalarda siz değerli sivil toplum örgütlerinin meslek örgütlerinin bu planlamada ve Yunusemre'nin geleceğinin şekillenmesinde mutlaka etkisi olacaktır. Çok değerli meslek mensuplarının ve onların oda başkanlarının fikirleri bizim için önemlidir diye düşünüyorum. Bu yüzden sizler ile fikir alışverişinde bulunmayı amaçladık. Sivil toplum örgütleri dediğimiz zaman bunları her zaman önemsedik. Yunusemre İlçemiz, Manisa'nın gelişen yüzüdür. Gecekondulaşma, plansız yapılaşma konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Bir taraftan Emlakdere, Kayapınar, Gürle tarafları Manisa Belediyesinin sınırları içerisinde olmasına rağmen o bölgelerimizde plansız olarak kalmış bir türlü plan yapılamamış. Ben bunları söylerken geçmişi karalamak için söylemiyorum. Durum tespitinde bulunmak ve bundan sonra yapacağımız hamleleri belirlemek amacıyla söylüyorum" dedi.

"SİZLERİN FİKİRLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

"Bugün geldiğimiz noktada büyük meseleler ötelenerek halının altına bırakılarak bizim kucağımıza gelmiştir" diyen Başkan Çerçi şunları söyledi:

"Muhtarlarımız her gün kapımızı aşındırıyor ve bizim imar planımız ne olacak diye soruyorlar. Artık bizimde sabır sınırlarımızı zorlayan noktadalar oluyor. Onlarında sabırlarının sonuna gelinmiş. Bu şehirde yaşıyorsak bu şehre karşı bir vefamız bir borcumuz olduğunu düşünüyorsak hissediyorsak bu şehrin imarını, inşasını, geleceğini planlarken mutlaka sivil toplum örgütleriyle beraber konuşmamız lazım. Sizlerin fikirleri bizim için oldukça önemlidir. Onun için sizinle bugün beraberiz. Yeni kurulan bir belediyeyiz. Ekibimizi sıfırdan kurduk. Hizmet vermeye başladık. Taş fabrikası oluşturduk. Bütün bunları yaparken kentsel dönüşüm ile ilgilide çalışmalar yaptık. Akgedik Bölgesi'nde daha önce planlanmış alanda TOKİ konut yapmaya karar verdi. Sosyal projeler yapıyoruz. Kent merkezi kurarak konutları dönüştüreceğiz. Bu şehrin geleceğinin inşası için bu planları yapmamız lazım."

ODA BAŞKANLARI VE İL TEMSİLCİLERİNDEN DESTEK

Başkan Çerçi'nin konuşmasından sonra İmar ve Şehircilik Müdürü Saniye Altay, belediye olarak imar ile ilgili çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. Başkan Çerçi, sunumun ardından Teknik Odaların Başkan, İl Temsilcileri ve Yönetim Kurulu Üyelerine tek tek söz vererek düşüncelerini aldı. Toplantıya katılan odaların başkanları ve il temsilcileriyle yönetim kurulu üyeleri yaptıkları konuşmalarda, Yunusemre İlçesinin Manisa'daki ilçeler arasında örnek bir ilçe olması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydettiler. Bu ve buna benzer toplantıların devam edilmesi yönünde görüş birliğine varılmasının ardından toplantı sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çerçi Yunusemre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title