Haberler

Başkan Cengiz'in Kentsel Dönüşüm Başarısı

30 Mart’ta görev süresi dolacak olan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 385 dönüm yapılaşmaya hazır alanı yeni yönetime devredecek.

30 Mart'ta görev süresi dolacak olan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 385 dönüm yapılaşmaya hazır alanı yeni yönetime devredecek. Gezköy ve Ilıca Eski Mahalle ikinci etapta kamulaştırılan 385 dönüm alanın enkaz kaldırma çalışmaları da tamamlanarak, yapılaşmaya hazır hale getirildi.

Erzurum'da kentsel dönüşüme öncülük eden Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 30 Mart'ta görevi devralacak yeni yönetime 385 dönüm kamulaştırması tamamlanmış alan bırakacak. Gezköy ve Ilıca'da eş zamanlı yürütülen kentsel dönüşüm projeleri bu sezon meyvelerini verecek. Dadaşkent Gezköy'de kamulaştırma tamamlanırken, Ilıca Eski Mahalle birinci etapta 320 konut hak sahiplerine teslim edildi. Eski Mahalle ikinci etapta ise, Ilıca Fidanlık piknik alanını da içine alan 85 dönüm alanda ihale süreci devam ediyor. Ilıca Yeşil Mahalle'de de önemli mesafe alınarak sona yaklaşıldı.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, "Kentsel dönüşüm çalışmalarının birlikte yürütüldüğü Gezköy ve Ilıca'da enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, "Gerek Gezköy'de ve gerekse Eski Mahalle ikinci etapta yeni yönetime enkazı da kaldırılmış, yapılaşmaya hazır 385 dönüm alan bırakacağız." dedi. 81 dönümlük Ilıca Yeşil Mahalle'de de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Başkan Cengiz, burada kamulaştırma çalışmasında sona yaklaşıldığını ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜME FATİH CENGİZ DAMGASI

Aziziye Belediyesi'nin kentsel dönüşümde öncü ve örnek ilçe olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, "Kentsel dönüşümde elde ettiğimiz başarıda en büyük pay sahibi değerli hemşehrilerimizindir. Gerek Gezköy'de ve gerekse Ilıca'da halkımızla el vererek, ilçemizde önemli kamulaştırma çalışmaları yaptık. Gezköy'de 300 dönüm, Ilıca Eski Mahalle birinci etapta 30, ikinci etapta 85 dönüm alanın kamulaştırma çalışmasını tamamladık. Yeşil Mahalle'de de 81 dönüm alanda sona yaklaşıyoruz. Eski Mahalle birinci etapta yapılan Ilıca'da 320 konutu kura ile hak sahiplerine teslim ettik. Gezköy ve Ilıca'da yaklaşık 80 milyon lira sadece kamulaştırma bedeli olarak hak sahiplerine ödendi. Yeşil Mahalle ile birlikte bu rakam 100 milyon lirayı bulacak. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun." diye konuştu.

BAŞKAN CENGİZ, EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Gezköy ve Ilıca'da enkaz kaldırma çalışmalarının da yapıldığını hatırlatan Başkan Cengiz, yeni yönetime 385 dönüm yapılaşmaya hazır alan bırakacaklarını vurguladı. Sözkonusu alanla ilgili TOKİ'de ihale sürecinin devam ettiğine vurgu yapan Başkan Cengiz, "5 yıllık görev süremizde hizmetin her alanında olduğu gibi, kentsel dönüşümde de marka bir ilçe oluşturduk. Gezköy ve Ilıca Eski Mahalle ikinci etapta 385 dönüm alanın kamulaştırmasını tamamladık, enkaz kaldırma çalışmalarını yaparak yeni yönetime tertemiz bir alan bırakıyoruz. İhale süreci devam eden bu alanlardaki yapılaşma ilçenin vizyonuna yeni bir imaj kazandıracak. Hizmetin her alanında olduğu gibi kentsel dönüşümde de bize ellerini uzatan, desteklerini esirgemeyen değerli hemşehrilerimize, TOKİ Başkanlığı'na, milletvekillerimize ve hükümetimize, halkımız adına özellikle teşekkür ediyorum." İfadeleriyle sözlerini tamamladı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aziziye Ilıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title