Haberler

Başkan Çelik'ten Tarımsal Kalkınma İçin İşbirliği Teklifi

Güncelleme:

Kocasinan Belediye Başkanı Çelik, biyogaz tesisini kurarak faaliyete geçirmek istediklerini ve tarımsal kalkınma için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir an önce biyogaz tesisini kurarak faaliyete geçirmek istediklerini ve tarımsal kalkınma için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ve Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş'i ziyaret eden Başkan Çelik, tarımsal kalkınmaya yönelik yapılacak çalışmalara ilişkin birlikte hareket edilmesi önerisinde bulundu.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'yle birlikte iz bırakacak birçok işte çalışacaklarını vurgulayan Başkan Çelik, "Yapacağımız çalışmaları planlamak açısından ziyaretinize geldik. Kocasinan'ın doğu bölgesinde Elagöz, Hasanarpa, Akin bölgesinde kalan çiftliklerdeki çevresel atıkların ve olumsuzlukların giderilmesi anlamında yapacağımız biyogaz tesisi, gübre fabrikası ve besi hayvancılığına yönelik düşündüğümüz bölgeyle ilgili projelerde Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'yle birlikte çalışacağız. Bunun dışında yapmamız gereken işleri de birlikte planlayalım istiyoruz" dedi.

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan da, 'Bir elin nesi var, iki elin sesi var' atasözünü hatırlatarak; ellerinden geleni yapmaya ve uyumlu bir şekilde bu şehre hizmet etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Kocasinan Ziraat Odası ziyaretinde ise Başkan Çelik, yapılan genel kurulda yeniden seçilen Başkan Abdulkadir Güneş ve yönetim kurulu üyelerini tebrik edip başarılar dileyerek, "Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda destek olmaya hazırız. Öncelikli hedeflerimiz hayvansal ve bitkisel atıklardan elektrik enerjisi elde edilmesine dayalı biyogaz tesisini hayata geçirmektir. Kocasinan'ın tamamı düşünüldüğünde geniş bir coğrafyada çalışıyoruz. Dışarıdan bakıldığında bu durum bir külfet gibi görülebilir ancak çiftçilerimizle kol kola girerek bunu nasıl bir ekonomik değere dönüştürebileceğimizin gayreti içerisinde olacağız. Çok şükür bu anlamda da büyük mesafeler kat ettik. Hem tarım hem de hayvancılığımızın gelişmesi için belediye olarak birlikte kol kola çalışacağız. Kırsal mahallelerimize hizmet için ilk defa Tarımsal Hizmet Müdürlüğü ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü olarak iki yeni müdürlük ihdas ettik. Her zaman olduğu gibi bu konuda da Kocasinan Belediyesi öncülük etmiş oldu. İnşallah hedeflerimiz doğrultusunda ilk yapacağımız iş, geçtiğimiz hafta Almanya'da incelemelerde bulunduğumuz Biyogaz Tesisini kurmak olacak. KAYÇEV'in de bize geçmesiyle planlanması, projelendirilmesi ve kapasitesinin artırılmasıyla ilgili de inşallah bir çalışma yapacağız" diye konuştu.

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, kırsal mahallelere yönelik yatırım ve desteklerinden dolayı Başkan Çelik'e teşekkür ederek, "İhtiyaç duyulan altyapı ve yol çalışmaları konusunda hem Büyükşehir hem de Kocasinan Belediyesi'nden büyük destek gördük. Biz mahalle olmadan önce de Bekir Başkanımız bizimle çalışmaya başlamıştı. Köylerimizdeki arazi yolları ve parke taşlarının bir kısmı belediyelerimiz tarafından yapıldı. Büyükşehir ve Kocasinanımızın çok hizmetlerini gördük. Başkanımızın gelmesiyle de Kocasinan'da yeni bir heyecan başladı. 'Yeni Başkan, Yenilikçi Başkan' diye bir slogan vardı, o slogan gerçekleşti. Köylerin belediye başkanı sizsiniz" şeklinde konuştu.

Başkan Çelik ziyareti sırasında KAYÇEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Selim Satoğlu'nu da tarım ve ziraat yetkililerine tanıttı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocasinan Belediyesi Mustafa Çelik Nihat Çelik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title