Haberler

Başkan Çelik'ten Eğitime Açık Çek

Güncelleme:

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hazırlıklarını tamamladıkları Kırtasiye Seti'nin öğrencilerin sıralarında hazır olacağını söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hazırlıklarını tamamladıkları Kırtasiye Seti'nin 14 Eylül 2014 Pazartesi günü öğrencilerin sıralarında hazır olacağını belirterek 'eğitim seviyesinin yükselmesi için her türlü desteğe hazırım' dedi.

Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesine istinaden Eylül ayı toplantısını Başkan Mustafa Çelik yönetiminde gerçekleştirerek gündemindeki 12 asıl 5 ek gündem maddesini görüşüp karara bağladı.

Başkan Mustafa Çelik, Kırtasiye Seti alım ihalesini gerçekleştirdiklerini, son derece kaliteli, standartlara uygun, hiçbir kanserojen madde içermeyen, birinci sınıf malzemelerden oluşan Kırtasiye Seti hazırladıklarını belirterek," Kocasinan'daki tüm ilköğretim1., 2., 3., ve 4. sınıf öğrencilerimizin tamamına verilecek şekilde set hazırladık. Okulların açıldığı ilk gün bütün öğrencilerimiz Kırtasiye Seti'ni sırasında hazır bulacak. Kocasinandaki tüm ilköğretim okulu müdürlerine, öğretmenlerimize, velilerimize sesleniyorum; okula gidecek bu sınıflardaki çocukları için kırtasiye alışverişi yapmasın. Kocasinan'da oturan bu sınıflardaki tüm öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçları belediyemizce karşılanacak. Bu yüzden velilerimiz bu konuda lütfen acele etmesin" dedi.

Kırtasiye Seti'nin seçim döneminde vadettiği işlerin başında geldiğini hatırlatan Başkan Çelik," İhale oldukça yoğun ilgi gördü. Piyasa fiyatı ortalama 65 Türk Lirası olan bu seti ihaleyle oldukça uygun fiyata aldık. Yeni eğitim-öğretim döneminin ilk gününde bu setlerin dağıtımını törenle gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca geçtiğimiz ay başarılı öğrencilerimize teşvik için yaptığımız yurtdışı bilim müzesi gezisi de kamuoyunda beklenenden çok yankı buldu. Bu da yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunun göstergesidir. Bundan sonra da ilçemizdeki eğitim seviyesini yukarı seviyelere çıkaracak her türlü faaliyette bulunmaya, her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Kadın Gelişim Merkezi ve Mahalle Evleri için Eylül ayı sonunda temel atmayı planladıklarını söyleyen Başkan Çelik, Ziya Gökalp ve Erciyes Evler Mahalle Evi ihalesinin yapıldığının altını çizerek," Mahalle Evleri ve Kadın Gelişim Merkezi'yle ilgili projeler hazırlandı ve ihaleleri yapılmaya başlandı. Bu ay sonu itibarıyla hem Mahalle Evleri hem de Kadın Gelişim Merkezleri'nin temellerini atmış olacağız. İlk etapta 8 mahallemizde; Fevzi Çakmak, Mevlana, Ziya Gökalp, Mimarsinan, Kayabaşı, Beyazşehir Yeni ve Yeşil Mahalle'de Mahalle Evi için kış döneminden önce çalışmalara başlamış olacağız. Yine iki ayrı mahallemizde de Kadın Gelişim Merkezi'nin de temelini atmayı planlıyoruz. Bu merkezleri birkaç mahallenin kesişim noktasına, müşterek kullanılabilecek mekanlara hazırlayacağız. Mahalle Evleri'nde olduğu üzere herkesin kolayca ulaşabileceği bir mekan olmasına özen gösterdik. Bu anlamda tespit ettiğimiz Fevzi Çakmak Mahallesi ve Garnizon Komutanlığı'nın hemen yanında Yakut Mahallesi'nde bulunan alana Kadın Gelişim Merkezi inşa etmeyi planlıyoruz. Bu projemizi hayata geçirdiğimizde kadınlarımızın oldukça verimli kullanabilecekleri, günü birlik spor yapabilecekleri ve eğitim faaliyetlerini sürdürebilecekleri mekanlara kavuşmuş olacak" şeklinde konuştu.

Daha sonra Meclis gündem maddelerini görüşerek karara bağladı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Çelik Ziya Gökalp Kocasinan Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title