Haberler

Başkan Çelik Kazı Çalışmalarını İnceledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Keykubadiye Sarayında devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Keykubadiye Sarayında devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Çelik, Kültepe'deki kazı çalışmalarının yanı sıra Keykubadiye Sarayı kazı çalışmalarına da katkı sağladıklarını belirtti.

Kayseri'nin yer üstündeki tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra yer altında saklı kalmış bir mirasın üzerinde oturduğunu aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Keykubadiye Sarayının kalıntıları gibi inşallah tarihi değerlerimizi gün yüzüne çıkararak, muhafaza ederek ve koruyarak hemşehrilerimizin, misafirlerimizin ve turizmin ziyaretine açacağız. Keykubat tepesini pek çok unsuru barındıran bir yer, kazı alanı ziyaretçilerin uğrak yeri olacak. Tarihi değerlerimizin gün yüzüne çıkarılması için yapılan kazı çalışmalarına destek vereceğiz.

Aslında yazılı görevlerimiz arasında bu destekler yok ama bunlar bizim değerimiz. Bir kültür hizmeti. Örneğin kalenin surlarını bizim olmamasına rağmen 13-14 milyon lira harcayarak restore ediyoruz. İçerideki işlerimiz bitmiş olmasına rağmen bu restorasyon nedeniyle açamıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Çelik Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title