Haberler

Başkan Çelik'in Malazgirt Zaferi ile İlgili Kutlama Mesajı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Malazgirt Meydan Muharebesi Zaferi’nin 944., Büyük Taarruz’un 93. yıldönümünü kutladı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Malazgirt Meydan Muharebesi Zaferi'nin 944., Büyük Taarruz'un 93. yıldönümünü kutladı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Malazgirt Meydan Muharebesi Zaferi ve Büyük Taarruz'un yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çelik mesajında şu ifadelere yer verdi: "26 Ağustos 1071 tarihinde Sultan Alpaslan'ın öncülüğünde kazanılan Malazgirt Meydan Muharebesi Zaferinin 944., 26 Ağustos 1922 tarihinde Afyonkarahisar Kocatepe'de Başkomutan Mustafa Kemal'in öncülüğünde başlayan Büyük Taarruz'un 93. yıldönümü aziz milletimize kutlu olsun. 944 sene önce Anadolu topraklarında başlayan kutlu yürüyüşümüzü, 847 sene sonra 30 Ekim 1918 tarihinde Mondros'ta imzalanan teslimiyet belgesi ve 10 Ağustos 1922 tarihinde imzalanan Sevr Anlaşmasıyla durdurarak, Türk Milletinin Anadolu'daki varlığına son vermek ve yeni bir Endülüs vakası yaratmak isteyenlerin, oyunlarının bozulduğu, bu topraklardan ebediyen kovuldukları büyük gündür. 26 Ağustos 1922 sabahı Afyonkarahisar'ın Kocatepe'sinden başlayan topçu ateşi; onurun, izzetin, iffetin, istiklalin ve istikbalin taarruzu olarak tarihi destanını yazmıştır. Milletin imanı ve inancıyla beslenen büyük taarruz ile 'altı ayda aşılmaz' denilen düşman tahkimatı aşılmış, işgalciler çembere alınarak dört gün içinde Başkomutanlık Meydan Savaşı kazanılmıştır. Malazgirt Zaferiyle Anadolu topraklarının kapısını küfre kapatan aziz milletimiz, 1915 Çanakkale savaşında olduğu gibi, 26 Ağustos 1922 sabahı başlayan büyük taarruzda da uğruna savaşacağı milli, insani, İslami değerlerle bezenmiş haklı sebepler etrafında 7 den 70'e kenetlenerek iffetini, izzetini korumuş, esaret zinciri vurmak isteyenleri perişan etmiştir. Bu büyük zafer milletimizin bağımsız yaşama madalyası, cumhuriyetin, milli egemenliğin, küllerinden yeniden doğacak yeni Türk devletinin habercisidir. Bize hürriyetimizi ve istikbalimizi kazandıran bu büyük zafer; "bir hilal uğruna toprağa giren" şehitlerimizin, gazilerimizin, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal, kahraman silah arkadaşlarının, anaların, bacıların, ninelerin, dedelerin armağanı ve yiğit milletimizin düştüğü yerden kalktığı andır. Bugünlerde milletimizin 1071'de başlayan kardeşliğine göz diken içimizdeki hainler ve onları sahaya süren Türkiye düşmanı küresel sömürgeciler bilmelidir ki; aziz milletimiz istikbaline, istiklaline, vatanına, dirlik ve düzenine, birlik ve beraberliğine kasteden iç ve dış düşmanlarını dün olduğu gibi bu günde kahredecek güçtedir. Tarihten ders almayan bu gafiller ordusu için tarihin tekerrürü yakındır. Türk milletinin birliği, dirliği, istiklali, istikbali ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, Sultan Alparslan'dan Fatih'e ve Atatürk'e uzanan devlet geleneğimizi koruyup yücelten atalarımızı rahmet veşükranla anar, Büyük Taarruz'un 93., Malazgirt Meydan Muharebesi'nin 944. yıldönümünükutlar, aziz milletimizin birlik ve dirlik içinde ebediyete kadar hür ve müstakil yaşamasını dilerim." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ömer Faruk Çelik Malazgirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title