Haberler

Başkan Çelik Filistin İzlenimlerini Eğitimcilere Anlattı

Manisa’nın Şehzadeler belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik kısa bir süre önce ziyaret ettiği Filistin’de gördüklerini eğitimcilere anlattı.

Manisa'nın Şehzadeler belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik kısa bir süre önce ziyaret ettiği Filistin'de gördüklerini eğitimcilere anlattı. İsrail'in keyfi uygulamalarına karşı direnen Filistinlilerin büyük bir sınav verdiğini kaydeden Başkan, "Filistinli kardeşlerimizi kutluyorum" dedi.

Manisa Öğretmenevinde yapılan Eğitim bir Sen Manisa İl Divan Toplantısına Katılan Şehzadeler belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Filistin ziyaretini eğitimcilere anlattı.

Eğitim Bir Sen İl Divan Toplantısında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa'nın Büyükşehir Belediyesi olmasının ardından merkezde kurulan iki belediyeden biri olan Şehzadeler Belediyesini sıfırdan kurmaya çalıştıklarını ve 30 Mart'ta hiçbir şeyi olmayan belediyenin bugün itibariyle çalışır bir hale getirildiğini söyledi.

Belediye başkanı olarak ilk yurtdışı ziyaretini Filistin'e gerçekleştirdiğini belirten Başkan Çelik bunun kendisi için ayrı bir mutluluk olduğunu anlattı.

İSRAİL'İN KEYFİ UYGULAMALARI

Kasım'ın 20'sinde Türkiye Belediyeler Birliğinin Organizasyonu ile birlikte 29 kişilik bir heyetle birlikte Filistin'e gittiklerini kaydeden Başkan Çelik, "Tabi Filistin'e gidebilmek için önce İsrail'den geçmemiz gerekiyor. Tel Aviv Havalimanına indik. Kontrollerin ardından bir otobüse bindik ve konferansın yapılacağı Ramallah'taki Otel'de doğru yola çıktık. 'Filistin halkı ile dayanışma içerisinde bulunan yerel yönetimler uluslar arası konferansı'na katılmak üzere gittik. 30 kadar katılımcı ülke var. Afrika'dan Avrupa'ya batılılardan bizlere kadar bir çok yerel yönetici var. Havaalanından çıktıktan sonra bir, bir buçuk saatte ulaşmamız gereken yere anca 6 saatte ulaştık. Neden? Kar yoktu, tipi yoktu afat da yoktu, yağmur da yoktu ama en büyük afat oradaydı, bela oradaydı. İsrail askerleri keyfi olarak kapıları kapatıyorlar. Filistin dediğimiz devlette bir şehirden bir şehre geçebilmek kapılarla mümkün. Kudüs'ün etrafında utanç duvarları var bizzat gördük. İnsanlar kendi ülkelerinde bir yakınlarını ziyarete gidebilmek için İsraillilerden izin almak, onların kontrol noktalarından geçmek mecburiyetindeler. ya da rasgele bir yolda durdular, durdurmuşlar onu anladık. 2-3 saat sadece bir kontrol noktasında bekledik. Kapı da değil. Şehrin içerisinde İsrail askerleri arama yapıyor. 5 dakikada bir her arabayı arıyorlar. Eziyet olsun diye. Beklerken vakit geçmediği için otobüsten inip oradaki insanlarla konuştuk. Dediler ki 'biz bu çileyi her gün yaşıyoruz. Her gün bu sıkıntıya katlanıyoruz. Sizlerde bu durumu görün ve anlatın.' Nihayetinde 6 saatlik bir yolculukla sinirlerimiz gerilmiş bir şekilde konferansın yapılacağı otele vardık" diyerek kısa mesafeli bir yolculukta İsrail askerlerinin nasıl eziyetlerde bulunduklarını anlattı.

BİZ HER YER OLMALIYIZ

Kendilerinin Filistin veya dünyanın uzak bölgesinde ne işleri olduğunu soranların olduğunu dile getiren Başkan Çelik, "Ertesi gün konferans başladı. Bazıları diyor ya 'Bizim Filistin'de ne işimiz var. ya da bizim dünyanın uzak yerlerinde ne işimiz var? Şunu gördük ki İsrail'e her türlü lojistik desteği sağlayan, Filistin'i tanımayan, Filistin'de yapılan işgale, akıtılan kan ve gözyaşına göz yuman onu yok sayan Batılı ülkelerin temsilcilerinin hepsi salondaydı. Kürsüye çıkıyor, konuşma yapıyor, 'Ben Almanya'nın 100 bin nüfuslu bilmem ne şehrinin başkanıyım' diyor adam Ramallah Belediye Başkanıyla 40 yıllık ahbap gibi kucaklaşıyor. Defalarca gelmiş, oradaki belediye temsilcilerini ülkesinde ağırlamış, artık bir diyalog kurmuş. Bunun gibi Belçika'sı, Fransa'sı hepsi orada. Hem göz yumdular, hem İsrail'e destek oldular hem de o gün Ramallah'ta Filistin halkı ile dayanışma için düzenlenen konferansta da yerlerini aldılar. Dolayısıyla bizim her yerde olmamız lazım. Ama biz ikiyüzlü bir şekilde değil, biz cani ve menfaatçi bir şekilde değil, biz duruşumuzla, inancımızla, ilkelerimizle eylem ve söylem birlikteliğimizi sağlayarak her yerde olmalıyız ve herkese de örnek olmalıyız" dedi.

İsrail'in Filistin halkına uyguladığı eziyetlerden daha büyük bir zulmü de uyguladığına dikkat çeken Başkan Çelik şunları söyledi:

"O da şudur hayatı yaşanılmaz hale getiriyor. Hayatın her alanını zorlaştırabilmek için elinden ne geliyorsa hepsini yapıyor. Bıksınlar, yılsınlar ve bu toprakları terk etsinler diye. Ben orada yaşayan Filistinli kardeşlerimizi kutluyorum. Büyük bir sınav veriyorlar. Baskılara, tutuklamalara, eziyetlere, işkencelere göğüs geriyorlar. Bu sıkıntıları yaşıyorlar. Bir saatlik yolu 6 saatte gitme gibi, keyfi uygulamalar gibi. Onun dışında dünyalık olarak kendilerine sunulanları da ellerinin tersiyle itiyorlar. 100 lira edecek bir arsaya bin lira bin 500 lira veren Yahudiler var. Yeter ki yerlerini satsınlar ve bu topraklardan gitsinler diye." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Faruk Çelik Filistin İsrail Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title