Haberler

Başkan Canural'dan Yıllar Önce Okuduğu Okulda Öğrencilere Nasihat

Güncelleme:

Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural, yıllar önce eğitim gördüğü Merkez Ortaokulunda öğrencilerle buluşarak, nasıl başarılı bireyler olmaları konusunda onlara yol gösterdi.

Gölhisar Merkez Ortaokuluna yapılan ziyarete, Gölhisar Kaymakamı M. Yasin Kırcı, Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural, Cumhuriyet Savcısı Tacettin Kabatepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar, Sabah Akdeniz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Talip Yümsel, Sabah Akdeniz Abone Bölge Müdürü Fevzi Mazı, Turkuaz Dağıtım Akdeniz Bölge Müdürü Ufuk Hızır, Gölhisar Emniyet Müdürlüğünden Komiser Ümit Yüce ve Okul Aile Birliği Başkanı Mutlu Birşen katıldılar.

Merkez Ortaokulunu ziyaret eden bu heyet, sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet ettiler. Öğrencilere hangi mesleği yapmak istersiniz diye soru soran heyete; öğrencilerin büyük bir kısmı doktor olmak istiyoruz diye cevap verdiler.
Gölhisar Kaymakamı M. Yasin Kırcı; "başkanımızın okuduğu okulda öğrencilerimizin onu örnek aldıklarını gördüm. Çünkü çoğunluk doktor olmak istiyor. Bu da gösteriyor ki başarılı örnekler öğrencilere model oluyor" dedi.

Başkan Canural öğrencilere nasihatlerde bulunarak; "ileride yapmak istediğiniz mesleği düşünerek bir okul seçmelisiniz. Eğer ressam olmak istiyorsanız, hedefiniz Fen Lisesi olmamalıdır. Çünkü fen lisesini bitiren ya doktor olur ya da mühendis olur. Belki iyi bir meslek sahibi olursunuz ama istediğiniz meslek olmadığı için mutlu olamazsınız. Küçük yaşlarda bir hedef peşinde koşarsanız, mutlaka o hedefe varırsınız" şeklinde ifadelerde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ramazan Canural Karapınar Gölhisar Akdeniz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title