Haberler

Başkan Can Mazbatasını Alıp, Görevine Başladı

Güncelleme:

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, mazbatasını alarak, görevine başladı.

BAŞKAN KOCAMAZ, "TARSUS HALKINA HUZURLARINIZDA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, mazbatasını alarak, görevine başladı. Tarsus Adliyesine giderek, Tarsus İlçe Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Tevfik Utku'dan mazbatasını alan Şevket Can, Cumhuriyet Meydanına geçti. Cumhuriyet Meydanında makam aracından eşi ve kızı ile birlikte inerek, Tarsuslularla kucaklaşan Başkan Can'ın şahsına gösterilen sevgi seli görülmeye değerdi. Protokoldeki yerini alan Başkan Can, saygı duruşu bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk koyarak belediye tesislerine geçti. Kendisini belediyenin giriş kapısında çiçekle karşılayan Mersin Büyük Şehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın elini öperek, içeri giren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bando ekibi eşliğinde tören mangasını selamladı. Kesilen kurbanın ve okunan duaların ardından görevini Şevket Can'a devreden Başkan Kocamaz, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Başkan Kocamaz, "Öncelikle 20 yıldır her zaman yanımızda, arkamızda duran, bize her türlü desteği veren ve her dönemde yeni bir destan yazan Tarsus halkına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yıllardır bıkmadan usanmadan yılmadan bayrağın inmemesi için ve Tarsus halkının bizi sahiplenmesi için kimsenin başının yere eğdirilmemesi için canla başla çalışan bütün teşkilatlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Biz 1994'de ilk göreve geldiğimizde Rahmetli Başbuğ'umuz bizi Ankara'ya topladı elimize birer levha verdi ve şunu söyledi"Rüşvet alanda verende cehennemdedir. Hz. Muhammed." Bizde ona bir ifade ekledik "Rüşvet bu kapıdan içeriye giremez" dedik. Tabi ki "İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla faydalı olandır." diyor Hz Peygamber. Mademki bir davaya inanmışız mademki inancımız var bu sözlerin içini doldurmak ve sonuna kadar arkasında durmak mecburiyetindeyiz. Rahmetli Başbuğ'umuz 9 Ekim 1996'de son kez ziyaret etti."Dava adamları verilen görevi en iyi şekilde yapmak zorundadır. Bizler bu millete gönülden bağlıyız, onun verdiği bir görev varsa başarmak zorundayız." Dedi ve aynı gün şunu ekledi"Yerelde gösterilen başarılar bizi gelecekte genel iktidara da taşıyacaktır." İnşallah bu günleri bekliyoruz. Ardından 4 Nisan 1997'de buraya gelişinin 6cı ayında hakkın rahmetine kavuştu. Allah gani gani rahmet eylesin, Allah mekanını cennet eylesin. Ardından sayın genel başkanımız göreve geldi ve"Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik.""Sevgide muhtariyet ama saygıda mecburiyet vardır." dedi. Biz onların rahleyi tedrisatından geçmiş kişiler olarak vatandaşa"Attığımız imzanın da verdiğimiz sözünde sonuna kadar arkasındayız." dedik. Ve 1994'de sloganımız neydi?"Zoru hemen imkansızı zamanla başaracağız."

Çok şükür Tarsus'ta zor denilen birçok problemi sizlerin desteği ve dualarıyla aştık. Elbette yapılacak daha çok işimiz var ama her işin bir başlangıcı birde sonu vardır. 20 yıl önce çıktığımız Tarsus'taki hizmet yolculuğumuz bugün bitiyor. Allah'a çok şükür ki gözümüz arkada kalmıyor" dedi.

TARSUSLULAR ŞEVKET CAN'A SAHİP ÇIKACAK

Başkan Kocamaz, Şevket Can'a Tarsusluların sahip çıktığını, Tarsuslulara güvendiğini belirtti.
Başkan Kocamaz, "20 yıldır beraber çalıştığımız ve gerçekten gayretiyle çalışkanlığıyla her zaman takdir ettiğimiz Şevket Can kardeşimizi size emanet ettik, sizde sahip çıktınız. Yeni Büyükşehir Yasası'yla birlikte büyükşehir sınırları içinde Tarsus'ta var. İlin tamamı artık büyükşehir sınırları içerisinde. Biz bundan sonrada Şevket Kardeşimizle birlikte Tarsus'a ve bütün ilçelere, Mersin'in tamamına hizmet vereceğiz. Ve inşallah bizim gözümüz arkada kalmayacak sizlerde Şevket kardeşimize sahip çıkacaksınız dualarınızı eksik etmeyeceksiniz. Ben kendisine başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin. Ailesiyle birlikte minik kızıyla birlikte inşallah Tarsus'a çok güzel hizmetleri olacaktır. Onlar Şevket kardeşimize evinde huzur verecekler oda evinden aldığı güçle Tarsus'a Tarsusluya hizmet edecektir. Bu başarılı bir yöneticinin arkasındaki en büyük destektir. Tarsus'ta biz bugünkü noktaya geldiysek Allah'a çok şükür ki huzurlu bir ailemiz başımızı yere eğdirmeyen evlatlarımız sayesindedir. Makamı da belediyeyi de koltuğu da Şevket Can kardeşimize teslim ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Başbuğun rahmetle andıklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, "Sözlerime Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i ve bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla anarak başlamak istiyorum, ruhları şad mekânları cennet olsun" dedi.

Başkan Can, "Yaklaşık 20 yıldır başkanımın başkanlığında ve önderliğinde şehrimize hizmet etmekteyim. Başkanımın yapmış olduğu hizmetler yapmış olduğu eserler saymakla anlatmakla bitmez. Cenab-ı Allah'a çok şükür ki Tarsus Belediyesi kendi içinden 2 tane belediye başkan adayı çıkardı ve yine Allah'a çok şükür ki kendi içerisinden çıkarmış olduğu belediye başkan adayları hem Tarsus'u hem Mersin'i kazanarak bugünlere geldi. Başkanım Burhanettin Bey yaptığı hizmetlerle bugüne kadar gecesini gündüzüne katarak şehrimizde bütün vatandaşlarımızı ayrım gayrım yapmadan barışı, kardeşliği, huzuru ve hizmeti sağladığı için bugünlere geldik. Bu yaptığı hizmetlerden dolayı yapmış olduğu eserlerden dolayı birlikteliği ve kardeşlik ortamını sağladığı için hepinizin adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda yeni yasayla birlikte yapacağı hizmetlerden dolayı da yarıca teşekkür ediyorum.

Adaylığım süresi boyunca bana destek veren bütün teşkilatlarımıza ilçe başkanıma, ocak başkanıma, kadın kolları başkanıma, yöneticilerimize siz değerli dava arkadaşlarıma, siz değerli mesai arkadaşlarıma gecesini gündüzüne katarak yüreğinizle gönlünüzle kalbinizle bizi desteklediğiniz için Cenab-ı Allah hepinizden razı olsun, hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Bizler 1994'den bu güne kadar her gittiğimiz yerde şunu söyledik. Bizler bu memleketin çocuğu olarak bu memlekette yaşayan insanlar olarak gidecek başka bir memleketimiz yok, gidecek başka bir şehrimiz yok. Onun için 20 yıldır şehrimizde bizler dini, ırkı, dili, milleti, memleketi ne olursa olsun ayrım gayrım yapmadan partili partisiz bütün vatandaşlarımıza hizmet ederek bugünlere geldik. Yine aynı şekilde başkanımızın bıraktığı yerden daha ileriye daha güzele ayrım gayrım yapmadan 45 tane mahallemize 129 köyümüze 5 beldemize gecemizi gündüzümüze katarak gündüz yorulmadan, gece uyumadan yılmadan yıkılmadan hep birlikte çalışacağımıza, bütün Tarsuslu vatandaşlarımızı kucaklayacağımıza, kapımızın ve gönlümüzün bütün vatandaşlarımıza açık olacağına, Tarsus'ta yaşayan bütün vatandaşlarımızın derdini derdimiz sıkıntısını sıkıntımız olarak göreceğime Allah rızası için çalışacağıma hepinizin huzurunda şeref ve namus sözü veriyorum. Şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhanettin Kocamaz Şevket Can Mersin Tarsus Güncel Haberler

title