Haberler

Başkan Çalışkan, Projeleri Anlattı

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman’ın değişip gelişmesi için önlerinde 2019 yılına kadar bir hizmet süreci bulunduğunu ancak öncelikli hedeflerinin 2015’e kadar bakanlıklarla birlikte yürütülen büyük projelerin çoğunluğunu tamamlamak olduğunu söyledi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman'ın değişip gelişmesi için önlerinde 2019 yılına kadar bir hizmet süreci bulunduğunu ancak öncelikli hedeflerinin 2015'e kadar bakanlıklarla birlikte yürütülen büyük projelerin çoğunluğunu tamamlamak olduğunu söyledi.

Kale Sosyal Tesislerinde basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 30 Mart seçimlerinin ardından Karaman'ın geleceği için önemli projelere hızla başladıklarını belirterek, "Karaman'ı bir marka şehir yapmak için biz ne gerekiyorsa onu yapacağız. Öncelikli hedeflerimiz bakanlıklarla birlikte yürütülen projeleri 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlere kadar tamamlayıp hizmete açmaktır. Bu projelerin başında Devlet Su İşleri ile birlikte ortaklaşa yürüttüğümüz taşkın suyu önleme projesidir. Bu proje kapsamında mücavir alan içinde kalan arazilerin kamulaştırması belediyemiz tarafından yapılacaktır. Yeni çevre yolu projemizde Karaman için önemli bir gelişmedir. Bu konuda da Bakanımız Lütfi Elvan'ın büyük desteklerini görüyoruz. Proje ihale aşamasındadır ve sayın bakanımız tarafından kesin ihale tarihi önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Bu yolun iki yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Mut yolu Karaman girişine yapılacak olan farklı seviyeli kavşak şehrin girişini daha modern ve kullanışlı hale getirecek. Valilik kavşağından Mut yoluna kadar olan yaklaşık bir kilometrelik mesafe bölünmüş yol olarak düzenlenecek. Yine Devlet Demir Yolları ile birlikte yürütülen projeler kapsamında Makro Market civarından Larende Mahallesine giden yol üzerine üst geçit yapılacak. Tren yolu üzerine yapılacak olan üst geçit sayesinde Larende Mahallesi ile şehir merkezi arasındaki geçiş güvenli bir şekilde sağlanacak. Bir başka üst geçiş projemiz ise Şeyh Şamil mahallesine giden yol üzerinde olacak. Bu üst geçit sayesinde Şeyh Şamil Mahallesi ile şehir merkezi arasındaki geçiş güvenli hale gelmiş olacak" dedi.

"YENİ STAD ÇALIŞMALARI YER KONUSUNDAN SONRA BAŞLAYACAK"

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, spor konusundaki projeleri de önemsediklerini belirterek, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürütülen proje kapsamında Sümer Mahallesine bireysel sporların yapılacağı Sporcu Fabrikası spor kompleksinin yapılacağını, bu tesisin arsasının belediye tarafından tahsis edildiğini ve yaklaşık arsa bedelinin 10 milyon lira civarında olduğunu söyledi. Başkan Çalışkan, "Bu spor kompleksimiz tamamlandığında sporun her dalı için antrenman sahaları, sporcu soyunma odaları ve çeşitli aktivitelerin bulunduğu mekanlar oluşacak. Bu projemizin yanında yine bakanlıkla birlikte yürüteceğimiz 3 bin kişilik bir kapalı spor salonu yapma hedefimiz var. Kapalı Spor Salonunu iki TOKİ arasında bulunan saha üzerine yapacağız. Bu salon tamamlandığında Karaman çok büyük ve modern bir spor salonunun yanı sıra kongre ve konser merkezine kavuşmuş olacak. Belediyemiz tarafından arsa tahsisi yapılmış ve yaklaşık arsa bedeli 5 milyon lira olarak belirlenmiştir. Birde 15 bin kişilik yeni stadyum projesi var. Yeni stadyumun nereye yapılacağı konusunda Devlet Hastanesi güneyinde bulunan alan ve Dağ Oteli civarındaki alan alternatiflerimiz arasında bulunuyor. Bu iki alandan biri için karar aşamasındayız. Yer konusunda karar verildikten sonra yeni stadyumunda inşaatına başlanacak" diye konuştu.

Çalışkan, Devlet Su İşleri ile birlikte yürütülen İbrala Barajı içme suyu projesi sayesinde vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli suya kavuşacaklarını ifade ederek Eylül ayı itibariyle tüm evlerden tatlı su akacağını söyledi.

"PİRİ REİS VADİSİ PROJESİ ÇALIŞMALARI KISA SÜREDE BAŞLAYACAK"

Belediye Başkanı Çalışkan bu projelerin yanı sıra Karaman'a bir Fuar ve Kongre merkezi kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu proje için MEVKA'dan 2 milyon liralık mali destek alındı ve geçtiğimiz günlerde sözleşme imzalandı. Proje alanımız 61 bin 352 metrekaredir. Söz konusu kongre merkezi 3 bin kişilik, fuar alanı ise bin 500 metrekaredir. Fuar ve Kongre Merkezini nereye yapacağımız konusunda bir kamuoyu araştırması yapacağız. Bu konuda siz değerli basın mensuplarının görüşlerini de çok önemsiyoruz. Bu projenin yeri için en doğru kararı vermek istiyoruz. Yine belediyemizin en büyük projelerinden olan ve yılan hikayesine dönen Piri Reis Vadisi biliyorsunuz, üç kez ihale edildi ve sonrasında ihaleler iptal edildi. Bu projenin ihalesi 27 Mayıs'ta gerçekleştirildi. Umuyorum ki kısa sürede çalışmalar başlayacak" dedi.

Çalışkan, Türk Dünyası Kültür Parkı, Piri Reis Parkı, Kapalı pazarlar, Karaman Kalesi aydınlatma projelerinin yanında cadde, yol kaldırım ve park yenileme çalışmalarının devam ettiğini, yağmur suyu hatlarının da 2. Organize yolu ile Bifa arasında, Cumhuriyet Mahallesinde, Zembilli Mahallesi ve Mara yolu üzerinde, Hamidiye Mahallesi üniversite karşısında devam ettiğini söyledi.

"TOPLU TAŞIMADA HALK OTOBÜSÜNE GEÇİŞ SAĞLANACAK"

Toplu taşıma konusuna da değinen Başkan Çalışkan, "Belediye Meclisimizin 3 Haziran 2014 tarihli kararı gereğince Karaman'da toplu taşıma sisteminde halk otobüsüne geçiş sağlanacak. Şehir genelindeki 6 minibüs hattında faaliyet gösteren 200 minibüs işletmecisi, her iki işletmeci bir otobüste hak sahibi olmak suretiyle yeni sisteme entegre edilecek. Akıllı kavşak sistemi ile trafik yoğunluğunun yaşandığı kavşaklarda önemli ölçüde rahatlama olacak. Karaman'ın kabuğunu kırıp, tanıtımını yapması için Karaman'a Karamanlı'dan başka kimse sahip çıkmaz. Bunun içinde birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız ki önümüzdeki engelleri kaldıralım" şeklinde konuştu. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özgür Ertuğrul Nuri Çalışkan Piri Reis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title