Haberler

Başkan Çalışkan, Berlin Fuarını Değerlendirdi

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Berlin Fuarının Karaman Turizmi açısından son derece verimliği geçtiğini söyledi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Berlin Fuarının Karaman Turizmi açısından son derece verimliği geçtiğini söyledi.

Karaman Belediyesi 9-13 Mart tarihleri arasında ITB Berlin Turizm Fuarına katıldı. Fuarın Karaman Turizmi açısından son derece verimli geçtiğini söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Yerel, ulusal ve uluslararası çalışmalarla Karaman'daki turizm potansiyeli harekete geçireceğiz" dedi.

"BERLİN FUARI'NA KATILARAK KARAMAN İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK"

Karaman Belediyesi olarak Berlin Fuarı'na katılmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazışmalarda bulunduk ve bu talebimizi ilettik diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Şehrimizin sahip olduğu değerler çok önemli değerler. Karaman turizm açısından önemli bir potansiyele sahip. Ama bu potansiyeli harekete geçirme noktasında şehir olarak bir takım eksikliklerimiz var. İşte bu noktada Berlin fuarına katılarak önemli bir adım attık. Berlin Fuarı uluslararası ajanslara, organizatörlere, acentalara, tur operatörlerine en kolay yoldan ulaşmanın, onlarla temasa geçmenin bir adresiydi. Berlin fuarı bize şunu kazandırdı; Turizm anlamında sahip olduğumuz potansiyeli yeteri kadar anlatamadığımızı gördük. Birlik, beraberlik ve ortak akılı kullanarak her alanda olduğu gibi turizm alanında da daha güzel işler yapabileceğimizi gördük. Berlin'de belediyemizin ve çeşitli kurumların hazırlamış olduğu belge ve dokümanları kullanarak Karaman'ı anlattık. Karaman bu organizasyona Türkiye'den katılan 16 ilin arasındaydı. Çünkü sahip olduğumuz turistik ve kültürel değerler çok fazla. Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız standımızı ziyaret edenler arasındaydı. Uluslararası düzeydeki bu önemli fuara katılmamızda önemli katkısı olan Başbakan Yardımcımız Sayın Lütfi Elvan'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"KARAMAN'A YENİ KENT MÜZESİ YAPILACAK"

Berlin Fuarı'nda Karaman standının ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Çalışkan; "Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal standımızı ziyaret etti. Karaman'ın turizm değerleri konusunda görüşmemiz oldu. Özellikle yeni yapılacak Karaman Müzesi ile ilgili görüşmemizde güzel gelişmeler oldu. Eski müzenin yıkılarak, eski tekel binalarının da içinde yer aldığı 5 bin 200 metrekarelik alanı önümüzdeki Nisan meclisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredeceğimizi kendilerini bildirdik. Sayın Bakanımız müsteşarına ve genel müdürüne talimat vererek Karaman'ın dokusuna uygun bir proje çalışmasına başlanılmasını söyledi. Dün de sayın müsteşarımızla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Sayın Müsteşar Karaman'a yapılması planlanan Kent Müzesi konusunda ilgili firmaya gerekli talimatların verildiğini belirtti. Bir sene içinde Kent Meydanı projesi ile birlikte yeni Karaman Müzesi'nin ihalesi de yapılacak. Şu anki müzeden çok büyük, standartların üzerinde, modern bir müze yapacağımız için Sayın Bakanımızla yurt genelinde ki müze ve salonlarda bulunan Karaman'a ait eserlerin yerinde sergilenmesi hususunda da görüşmelerimiz oldu" dedi.

"KARAMAN NİSAN AYINDA TURİZM SEMPOZYUMUNA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK"

Karaman'ın turizm anlamında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını söyleyen Başkan Çalışkan, "TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy da Berlin'de standımızı ziyaret etti. Sayın Ulusoy'a Karaman'ı tanıtmak için ne kadar ısrarcı olduğumuzu anlattık. Bu görüşme sonucu 29-30 Nisan'da iki gün sürecek bir sempozyum gerçekleştirerek Türkiye'deki turizm acentalarını Karaman'da ağırlayacak bir program gerçekleştireceğiz. Şehrimizin güzelliklerini onlara yerinde gösterip, Karaman'ın turizm pastasından hak ettiği payı almasını amaçlıyoruz. Bu da turizm de atağa kalkma açısından çok önemli bir gelişme dedi.

Her yıl Türki Cumhuriyetlerinden biri kültür başkenti ilan ediliyor. Bu yıl Azerbaycan'ın Sheki ili seçilecek. Biz de Karaman'ı, Bakü ve Sheki ile kardeş şehir ilan etmeyi düşünüyoruz. Bu yıl ki kültür başkenti çalıştayın bir ayağını 13 Mayıs tarihinde Karaman'da gerçekleştirilmesini düşünüyoruz. Şöyle de bir gelişme var. Olimpiyat komitesi 2017 yılında Karaman'da Türk Dil Bayramı'nda Türkçe konuşan ülkelerin üniversitelerinin katılacağı olimpiyat takvimi programı sundular. Karaman'ın kent tanıtım platformunu oluşturacağız. Biz şu anda veri tabanı çalışmasını gerçekleştiriyoruz. İnsanlar kente geldiği zaman Karaman ile ilgili tüm bilgiyi tek bir noktadan öğrenebilecekler. Bu projeyi hayata geçirerek Türkiye de bir ilki gerçekleştireceğiz. Fuar da Sayın Bakanımıza bu konuyu da ilettik, çok memnun oldular ve kendilerinin de bu projeye destek olabileceklerini belittiler. Karaman'ın artık ekonomik açıdan kendisine yeni bir ortak bulması gerekiyor. Tarım da belli bir seviyedeyiz, sanayide belli bir seviyedeyiz bana göre bundan sonra turizmi de bunun içerisine dahil ederek bir üst noktaya taşımamız gerektiğini düşünüyorum. Bununla ilgili çalışmalarımız bitti, inşallah Karaman'ı bu konularda en iyi noktaya getireceğiz" diye konuştu. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karaman Belediyesi Türkiye Berlin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title