Haberler

Başkan Çakır, Kuluncak'ta İncelemelerde Bulundu

Malatya’nın Kuluncak ilçesinde çıkan termal sıcak suyun sağlık turizmi açısından ilçeyi canlandıracağı bildirildi.

Malatya'nın Kuluncak ilçesinde çıkan termal sıcak suyun sağlık turizmi açısından ilçeyi canlandıracağı bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuluncak ilçesinde incelemelerde bulunup, esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Kuluncak gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra Genel Sekreter Vekili İsmail Nacar, Genel Sekreter Yardımcısı Alican Bozkurt, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz ile bazı daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilk olarak Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz'ı ziyaret ederek, kendisinden ilçe hakkında bilgiler aldı.

İlçe gezisi sırasında Kaymakamlığı da ziyaret eden Başkan Çakır, Kaymakam Hasan Gündoğdu'dan, Kuluncak'a yapılacak yatırımlar ile ilgili bilgiler aldı.

Kaymakam Gündoğdu, Kuluncak'ta çıkan termal sıcak suyu sağlık turizmi açısından değerlendirmeye gayret ettiklerini belirterek, "Malatyalı iş adamlarımızın bazı yatırımları olacak. Bizler şuan alt yapı sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. Alt yapı hizmetleri hazır olduğu takdirde Kuluncak için büyük önem taşıyan bu yatırıma başlanılacak.

Bunun yanında sağlıklı besin olarak adlandırılan dünyaca meşhur kinoa bitkisini Türkiye'de eken ikinci bölgeyiz. Ürünü Kuluncak'ta 3 farklı noktada yetiştiriyoruz. Sulu ve susuz yetişebiliyor. Kinoa pahalı bir bitki, denemeler sonunda yüksek verim alırsak, Malatya'ya alternatif bir ürün daha kazandırmış olacağız" dedi.

Başkan Çakır, daha sonra Kuluncak'a bağlı mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Mahallelerin sorunlarını Başkan Çakır ve ilgili daire başkanlarına ileten muhtarlar,

Toplantıda Kuluncak İlçesinin sorunları hakkında bilgiler veren Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, Kuluncak'ın 28 mahalleden oluştuğunu, toplam nüfusunun ise yaklaşık 9 bin olduğunu söyledi.

Boyraz, "Her ilçenin olduğu gibi bizim de sorunlarımız var. Acil çözülmesi gereken birçok sorun birikmiş durumda. Kuluncaklıların Büyükşehir Belediyemizden çok büyük beklentileri var. El ele bizlere yakışır şekilde milletimize hizmet edeceğiz. Kuluncaklılar özlenen ve beklenen hizmeti bu 5 yıl içinde fazlasıyla alacak. Buraya kadar gelip sorunlarımızı dinlediğiniz için şahsınız başta olmak üzere bütün Büyükşehir çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir yapılanmasının halen devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılanma devam ederken saha çalışmalarına da hız verdiklerini kaydederek, amaçlarının Malatya'nın dört bir tarafında olduğu gibi Kuluncak'ın da var olan sorunlarını çözüp, güzel hizmetlerle buluşturmak olduğunu söyledi.

Başkan Çakır, "Bizler sorunların tespiti için fizibilite çalışması yapıyoruz. Mevcut ekiplerimiz araç gereç ve malzemelerle sahaya çıktı. Yeni ekipler de oluşturuyoruz. İş makineleri noktasında eksiklerimiz var. Bu eksiklikleri zamana yayarak gidereceğiz. Bölge bölge yapılanma yaparak sorumluluk alanları oluşturduk. Şimdi bu sorumluluk alanlarına ekiplerimizi gönderiyoruz. Var olan sorunları aciliyet sırasına göre çözmeye gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz içme suyu konusunda hassas olmalarıdır. İçme suyunda kaçak kullanıma izin vermemeli, israftan uzak durmalıyız. Su kaynaklarımızın durumu ortada, muhtarlarımızdan da bu konuda Büyükşehir ve ilçe belediyelerimize yardım etmesini bekliyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, düzenlenen toplantının ardından ilçe gezisi kapsamında Kuluncak'a yapılacak yatırımlarla ilgili incelemelerde de bulundu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Boyraz Ahmet Çakır Kuluncak Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title