Haberler

Başkan Çağırıcı: "Kentsel Dönüşüm, Binanın Yıkılıp Yeniden İnşa Edilmesi Değildir"

’Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri’ Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Kentsel dönüşüm binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi değildir.

'Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri' Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Kentsel dönüşüm binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi değildir. Bu yanlış bir algıdır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri' Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ne katıldı. WOW Hotel'de gerçekleştirilen zirveye Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve yöneticiler katıldı.

" İstanbul'un ekonomisi birçok Avrupa ülkesinden büyük" diyen Başkan Topbaş, çevreye saygılı ve insanları rahatsız etmeyen örneklerin ortaya konulması gerektiğini söyledi.

Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı da bir şehri yeniden imar ederken kültürel ve sosyal yaşam alanları ile otoparkların inşa edilmesi gerektiğini belirterek, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Açılış konuşmalarının ardından çeşitli oturumlar başladı. Kentsel dönüşüm konusunun gündeme getirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Çağırıcı da bazı eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümün bazı konularda yanlış anlaşıldığını dile getiren Çağırıcı, "Bir şehri yeniden imar ederken kültürel ve sosyal yaşam alanları ile otoparklar da inşa edilmelidir. Kentsel dönüşüm binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi değildir. Bu yanlış bir algıdır. Bu yanlış algı kentsel dönüşümü de bir yerde durduruyor. Halk nezdinde kabullenmeyi ve bu işe katılımı da ciddi anlamda azaltıyor. Kentsel dönüşümde mutlaka otopark şartı getirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümün dünya gündeminde de olduğunu vurgulayan Çağırıcı, Türkiye'de de başta İstanbul olmak üzere kentsel dönüşümün büyük şehirlerde yaşandığını söyledi.

İstanbul'da rantsal dönüşümü mülk sahiplerinin edindiğini de kaydeden Çağırıcı, Bağcılar, Güngören ve Esenler'de 100 metrekarelik bir dairenin 100 bin TL olduğunu ancak kentsel dönüşüm sonrasında ise en az 300 bin TL olacağını anlattı.

Birçok belediye başkanı ve akademisyenin konuşmacı olarak katıldığı Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri programı Anadolu'nun birçok ilinde de gerçekleştirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Lokman Çağırıcı İstanbul Bağcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title