Haberler

Başkan Bozkurt Şuhut'a Yapılan DSİ Yatırımlarını Anlattı

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçe Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatı ile Devlet Su İşleri'nin (DSİ) ilçeyi adeta yatırıma boğduğunu ifade etti. Başkan Bozkurt, ilçede 2003 yılından bu yana yapılan Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımları ile ilgili bilgiler vererek, 2003-2007 yılları arası DSİ Genel Müdürlüğü'nün, hemşehrileri Bakan Eroğlu'nun talimatı ile ilçeyi adeta şantiyeye çevirdiğini vurguladı. Başkan Bozkurt, Ak Parti dönemi ile beraber tüm Türkiye'de olduğu gibi Şuhut'un da değişen, büyüyen bir şehir olduğunu ifade etti. Başkan Bozkurt, son dönemlerde ilçe adına hiç bir girişimi bulunmayan kişilerin, kurumların söz sahibi olmaya, ilçe hakkında fikir beyan etmeye başladığının hatırlatarak, "Tarlada izi olmayanın, bir şey söylemeye yüzü de olamaz. Ancak bunlar maalesef ki ilçemize hiç bir katkılarının olmadığı gibi katkı sağlayan, yatırım ve hizmet üreten Şuhut'u çekemiyor, halkın hizmetle buluşmasını istemiyorlar. Bunların Şuhut'a hiç bir dönemde bir çivisi dahi nasip değildir. Ki böyle bir gayeleri maksatları da olmamıştır" dedi. Başkan Bozkurt, özellikle DSİ yatırımları ve diğer yatırımlar ile Şuhut'un şantiye alanına döndüğünü belirtti. Yapılan hizmetlerin görmezden gelinmesinin art niyet olacağının altını çizen Başkan Bozkurt, "Bu hizmetleri görmemenin sebebi ya körlük ya da art niyetliliktir" diye konuştu.

"PROJELERİN HER ZAMAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

DSİ tarafından Şuhut ve köylerine 2003 yılından 2014 yılına kadar toplam 88 milyon 274 bin TL'lik yatırım yapıldığını belirten Başkan Bozkurt, bu yatırımların içerisinde, göletler, sulama tesisleri, içme suyu tesisleri, yer altı sulama sistemleri, isale hatları, dere ıslahları ve devam eden yatırımlarını kapsadığını belirtti. Başkan Bozkurt, ilçede sel baskınlarının önüne geçmek ve doğabilecek zararları minimuma indirmek için ilçe merkezi, 2 Belde, 13 köy'de toplam 6 bin 320 dekar araziyi taşkınlardan korumak üzere 19 adet dere ıslahı yapıldığını bunlardan en önemlisinin de Gali Çayı ıslahı olduğunun kaydetti. Başkan Bozkurt, DSİ eliyle ilçede dere ıslahı çalışmalarının devam ettiğinin altını çizerek, şuanda fiziki gerçekleşmesi yüzde 50'nin üzerinde 2 adet tesiste çalışmaların devam ettiğini, 5 adet tesisin ihalelerinin tamamlanıp yer teslimin yapıldığını belirtti. Başkan Bozkurt, plan ve proje safhasında 3 adet tesisin olduğunu söyleyerek, "İlçemize başta DSİ olmak üzere tüm kurumlar tarafından yapılacak ve yapılması muhtemel çalışmalarla yakından ilgileniyor ve en sıkı takipçisi olarak ilçemize kazandırmanın mücadelesini veriyoruz. Bundan hiç bir vatandaşımızın şüphesi olmasın" dedi.

"ŞUHUT ÖNCEKİ DÖNEMLERDE KAYBETTİKLERİNİ AK PARTİ DÖNEMİNDE KAZANDI"

Başkan Bozkurt, açıklamasında DSİ tarafından ilçede toplamda 69 tesisin kazandırıldığını bu sayıda tesisin bir çok kente dahi yapılmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"AK Parti döneminde ilçemize Milli Eğitim, çevre ve şehircilik, alt yapı üst yapı, ulaştırma, konut gibi alanlar da görülmeyen yatırımların yapıldı. 2009 yılından itibaren Şuhut'un yatırım alanında hak ettiğinden daha fazlasını aldı. Bu hizmetleri tekrar söylüyorum, görmezden gelmek art niyetliliktir. Biz biliyoruz ki halkımız bizlere güveniyor, hizmetlerin farkında, yatırımlarımızın farkında bu nedenle, biz kendimizi halkımıza anlatmalıyız. Şuhut önceki dönemlerde kaybettiklerini AK Parti ve AK Belediyecilik anlayışı ile yeniden kazandı. Yatırımlardan dolayı Ak Parti hükümetine, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na, Orman ve Su İşleri Bakanımız hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na teşekkür ederim" - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Bozkurt Veysel Eroğlu Şuhut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title