Haberler

Başkan Böcek'ten Alevilere Cemevi Müjdesi

Konyaaltı Belediyesi, her yıl düzenlediği “Geleneksel Aşure Günü” etkinliğinin bu yıl beşincisini gerçekleştirdi.

Konyaaltı Belediyesi, her yıl düzenlediği "Geleneksel Aşure Günü" etkinliğinin bu yıl beşincisini gerçekleştirdi.

Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi işbirliğiyle düzenlenen aşure günü etkinliğine Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yanı sıra Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şube Başkanı Tahsin Akpınar ile birlikte binlerce Antalyalı katıldı.

Konyaaltı Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kendilerine vermiş olduğu destekten söz ederek teşekkür etti.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise konuşmasında Muharrem ayının bereketi, aşurenin ise yardımlaşma ve kaynaşmayı beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Başkan Böcek, asırlardır süre gelen aşure gününün kültürümüzün bir parçası olduğunu belirterek "Unutulmamalıdır ki toplumları ayakta tutan yaşattıkları örf, adet ve kültürleridir. Kültürlerine sahip çıkan toplumlar ayakta kalmayı başarmışlardır" dedi. Alevilere bir de müjde veren Başkan Muhittin Böcek, 2015 yılı içinde Konyaaltı Belediyesi olarak Cemevi yapacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Alevi topluluğunda "dede" olarak adlandırılan Hüseyin Gazi Metin'in yaptığı "Aşure Duası" ile kazanların kapakları açıldı. Başkan Böcek, aşure kazanın arkasına geçerek vatandaşlara aşure ikram etti. Yaklaşık 8 bin vatandaşa 20 kazan aşure dağıtıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Geleneksel Aşure Günü Tahsin Akpınar Muhittin Böcek Konyaaltı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title