Haberler

Başkan Batur'dan Devrim Niteliğinde Karar

Güncelleme:

Narlıdere Belediye meclisinde devrim niteliğinde iki karar alındı.

Belediye, Cemevlerinin giderlerini kendi bütçesinden karşılayacak. Belediye Meclisi, Beyaz Vadi'nin adını ' Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi 'olarak oybirliği ile değiştirdi.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve belediye meclisi, Mart ayı meclisinde örnek bir çalışma yaparak yine bir ilke imza attı. Cemevleri ile ilgili devrim niteliğinde olan bu karar için Başkan Batur 'Tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyoruz' dedi. Mart ayı meclisinde devrim niteliğinde bir karar alındı. Karar göre, Narlıdere'de yapımı Narlıdere Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Cemevi'nin ve Narlıdere'de bundan sonra yapılacak tüm Cemevlerinin elektrik, su, doğalgaz vb. giderlerinin Narlıdere Belediye bütçesinden karşılanacak. Oybirliği ile alınan karar ile ilgili Başkan Batur, 'Bugün bir ilki gerçekleştiriyoruz' diyerek sözlerine başladı. Batur"Devlet nasıl ki Camilerin su, elektrik ve diğer giderlerini karşılıyor ise biz de bu giderleri belediyemizin bütçesinden karşılayacağız. Bir önceki meclisimizde aldığımız ve tüm Türkiye'ye örnek olan Cemevlerinin ibadethane olarak tanınması kararımızdan sonra Cemevlerimiz için çok önemli olan hayati giderlerin belediye tarafından karşılanması kararının da yine tüm Türkiye'ye örnek olacağını düşünüyoruz. Bu kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yaşar Kemal'in adı Narlıdere'de yaşayacak

Narlıdere Belediye Meclisi'nde bir önemli karar da Beyaz Vadi Projesi ile ilgili alındı. Bu önemli bir kararı, dünyaca ünlü usta yazarımız Yaşar Kemal'in acı kaybından sonra aldıklarını ifade eden Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur 'Yaşar Kemal'i kaybettik, acımız sonsuz. Bu toplumun barış ve uzlaşı içerisinde bir arada yaşaması için çalışmalar yapan Kemal, sadece ülkemizde değil yurt dışında da ödül almış usta bir yazarımızdı. Ben buradan bir kez daha kendisini rahmetle anıyorum. Bu meclisimizde ise Narlıdere için çok önemli olan Beyaz Vadi Projemizin adının bundan sonra 'Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi' olması için oybirliği ile bir karar aldık. Edebiyat tarihine ölümsüz eserler bırakan usta edebiyatçı Yaşar Kemal'in adını sonsuza dek Narlıdere'de bu vadide yaşatacağız' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yaşar Kemal Abdül Batur Narlıdere Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title