Haberler

Başkan Baran, "Bizi Yıkmaya Asla Güçleri Yetmeyecek"

Hocalı Soykırımı’nın 25. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma gecesi ve şiir yarışması ödül töreni Körfez’de gerçekleştirildi.

Hocalı Soykırımı'nın 25. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma gecesi ve şiir yarışması ödül töreni Körfez'de gerçekleştirildi. Gecede ozan ve şairler Hocalı için yazılan şiirleri okudu.

Hocalı Soykırımı'nın 25. yıldönümü nedeni ile soykırımın tüm dünyaya şairlerin gözü ile duyurulması amacı ile düzenlenen şiir yarışmasının ödül töreni Körfez Belediyesi'nin ev sahipliğinde Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kocaeli Ozanlar Şairler ve Edebiyatçılar Derneği ile Denizli Yaren Kültür Sanat ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen törene AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, AK Parti İlçe Başkanı Osman Badem, çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Yurt içi ve yurt dışından 36 seçkin şair ve ozanın sahne aldığı gece, Hocalı Soykırımını anlatan sinevizyon gösterisi ile başladı. Geceyi düzenleyen KOŞEDER Başkanı Osman Nuri Koçak ve Denizli Yaren Kültür Sanat ve Turizm Dernek Başkanı Safiye Samyeli'nin yaptığı açılış konuşması sonrası kürsüye gelen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Hocalıyı, 15 Temmuz'u unutmamamız, gelecek nesillere de unutturmamamız lazım. Efendimizin hadisinde buyurduğu gibi Küfür batıl, tek millettir. Onları siz ayrı ayrı görürsünüz. Onlar karşılarında Müslüman oldu mu hepsi bir araya gelir, aslan kesilir. 15 Temmuz'da da karşımıza çıktılar. Bazen PKK, bazen DAEŞ bazen de bilmem ne örgütü olurlar. Hepsi aynı batılın saflarında. Ama Türk milletini asla ve asla yıkamayacaklar" dedi.

Başkan İsmail Baran'dan sonra kürsüye gelen AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, "Anlamlı bir gecede yer almak güzel. İki devlet tek millet anlayışıyla yaşadığımız can Azerbaycan'da yıllar önce yapılan bu katliamı unutmamak çok önemli. Bunun için düzenlenen program nedeniyle tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Gece, şair ve ozanların sahne almasıyla sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Baran Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title