Haberler

Başkan Balta, CHP Milletvekili Haluk Pekşen Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Belediye Başkanı Muhammet Balta, CHP Trabzon Milletvekili Adayı Haluk Pekşen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Belediye Başkanı Muhammet Balta, CHP Trabzon Milletvekili Adayı Haluk Pekşen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

1 Haziran Pazartesi günü CHP tarafından Vakfıkebir ilçesinde düzenlenen mitingde CHP Trabzon Milletvekili adayı Haluk Pekşen'in Vakfıkebir Belediyesi ile ilgili sarf ettiği sözlerden dolayı Belediye Başkanı Muhammet Balta tarafından Vakfıkebir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Belediye Başkanı Balta, "Ben Vakfıkebir Belediye Başkanlığı görevini icra etmekteyim. Vakfıkebir ilçemizde 1 Haziran Pazartesi günü CHP tarafından miting yapılmıştır. Bu mitingde CHP Trabzon Milletvekili 1. sıra adayı Haluk Pekşen temsil ettiğim Vakfıkebir Belediyesi'ne, dolayısıyla şahsıma hakaret etmiştir. Ulusal birçok haber yayın organın da konu olan olayda şüpheli açıkça 'temsil ettiğim makamı ve dolayısı ile şahsımı' hedef alarak 'alçak-onursuz' gibi ifadeler kullanmıştır. Bu ifadeler açıkça hakaret içermektedir. Bu beyanların ifade özgürlüğü içerisinde değerlendirilmesi mümkün değildir. Şüpheli tarafından kullanılan bu ifadelerle hem Vakfıkebir Belediyesi hem de imamlar hedef alınmıştır. Söz konusu beyanlar şahsımı rencide etmiştir. Tamamen normal bir kamu hizmeti icra edilmesi esnasında şüphelinin bu duruma gereksiz ve orantısız hukuksuz tepki göstermesi mevzuata aykırıdır. Bütün bu sebeplerle şüphelinin eylemine uyan hakaret suçundan tecziyesi için iş bu şikayette bulunma gereği hasıl olmuştur" dedi.

Balta, açıklama sonrası Vakfıkebir Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayet dilekçesini verdi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Balta Haluk Pekşen Vakfıkebir Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title