Haberler

Başkan Bala: "Src Belgesi Hak Kazanamayanların Parası İade Edilecek"

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala yaptığı açıklamada, Ankara Gazi Üniversitesi’ne yapılan SRC müracaatlarında SRC belgesine hak kazanamayanların bankaya yatırdıkları ücretleri geri alabileceklerini bildirdi.

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala yaptığı açıklamada, Ankara Gazi Üniversitesi'ne yapılan SRC müracaatlarında SRC belgesine hak kazanamayanların bankaya yatırdıkları ücretleri geri alabileceklerini bildirdi.

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, "Bir esnafımızın Gazi Üniversitesi'ne yapılan SRC müracaatı sigorta hizmet günü yetmediğinden dolayı hak kazanamamıştır. Bunun üzerine Çarşamba Şoförler Odası olarak esnafımız üzerinden Tüketici Hakem Heyeti'ne yapılan müracaatımız 'Tüketici uyuşmazlığının 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketicin Korunması Kanunu'nun 4/A maddesince ayıplı hizmet olduğu tüketici mevzuatına uygun olmadığı gerekçesiyle tüketicin haklı olduğu vurgulanmış. Bu yönde, müracaat sahibinin bankaya yatırmış olduğu ücretin ödenmesine hükmetmiş olup oy birliğiyle karar vermiştir. 2006 yılından beri ülkemizde SRC belgelerini Ubgup projesi kapsamında Gazi Üniversitesi vermektedir. Şu anda ülkemiz genelinde 2006 yılından bugüne kadar 300 bin ile 500 bin arasında SRC belgesine müracaat etmiş ancak alamamış esnafımız ve vatandaşlarımız bulunmaktadır. Çarşamba'da alınan bu karar emsal olduğu gibi müracaat etmiş, belgeyi alamamış tüm vatandaşlarımız için önemlidir. İstenildiği takdirde odamızdan bu kararın gönderilebileceği, vatandaşlarımızın ellerinde bankaya SRC belge ücretini yatırdıklarını ispatlamaları durumunda ücret iadelerini alabilirler" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazi Üniversitesi Bala Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title