Haberler

Başkan Bakıcı son noktayı koydu


Biz olmasaydık UNESCO hayaldi

Basın mensuplarının tüm sorularını içtenlikle cevaplayan Başkan Bakıcı gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. AK Parti İlçe Teşkilatı ile arasında gerginlik olduğu yönündeki söylentilere son noktayı koyan Başkan Bakıcı; "Zeynel Bakıcı AK Parti'den seçilmiştir. Ancak Zeynel Bakıcı AK Parti'den seçildikten sonra herkesin belediye başkanıdır. Herkesi kucaklamak zorundadır" dedi.

Çok aktörlü yönetim

Başkan Bakıcı toplantının açılışında ilk olarak basın, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, kent konseyiyle her zaman bir araya gelmeye özen gösterdiklerini belirterek çok aktörlü bir yönetimin sağlanmasını hedeflediklerini söyledi. Bakıcı; "Aldığımız karar gereği her ayın üçüncü çarşambası sabah basın mensuplarıyla bir araya gelmeyi öngörüyoruz. Belediye ve kent yönetimiyle ilgili bilgi alış verişinde bulunacağız. Genelde konumuz belediyenin yönetimi, kentin yönetimi olacak" dedi.

Partinin adaylığından, halkın başkanlığına

Parti teşkilatıyla arasında bir kopukluk olduğuna ilişkin iddialara yanıt veren Başkan Bakıcı, kendisinin AK Parti'den seçildiğini, seçildikten sonra ise herkesin, her kesimin belediye başkanı olduğunun altını çizdi. Uzun zamandır konuşulan pek çok iddiayı açık bir dille cevaplayan Başkan Bakıcı; "Biz hem parti kanalıyla hem de belediye kanalıyla bütün projelerimizi müştereken takip ediyoruz. Birçok bakanlıktan, genel müdürlüklerle, valiliklerle ilgili konuları müştereken takip ediyoruz" dedi.

Mağdurun, mazlumun yanındayız

Hükümet desteğini alarak Selçuk için yapılacak proje hedefleri konusunda bir sapma olmadığının altını çizen Başkan Bakıcı; "Seçimden önce ifade ettiğimiz bir husus vardı: "Hükümet belediye el ele. Selçuk'ta güzel günlere" Bunun siyasi destek olmadan hayata geçirilmesi mümkün değildir zaten. Muhakkak bu yönüyle siyasi destek sağlanmış vaziyettedir, müştereken hareket edilmektedir. Ben merkezi yönetimle ilgili bütün taleplerimi hem ilçe, hem il, hem milletvekilleri hem bakanlar, düzeyinde gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kendisinin AK Partili bir belediye başkanı olmasının yanı sıra hizmet anlayışının her zaman partiler üstü olduğunu belirten Başkan Bakıcı;"Zeynel Bakıcı AK Parti'den seçilmiştir. Ancak Zeynel Bakıcı AK Parti'den seçildikten sonra herkesin belediye başkanıdır. Herkesi kucaklamak zorundadır. Herkesin sorununu çözmek zorundadır, herkese de eşit mesafede yaklaşmak zorundadır. Bu duruşu da göstermeye de devam edeceğiz. Mağdurun, mazlumun kamusal hizmetlere bilimsel anlamda daha fazla ihtiyaç duyanların yanında olacağız" dedi. Başkan Bakıcı bir belediye başkanının siyasetten uzak durması gerektiğini ancak bunun partiyle ilişkileri kesmek, partiyi göz ardı etmek anlamına gelmediğini belirterek konuyla ilgili sözlerini noktaladı.

18 aydır o kapı kapanmadı

Toplantıda parti değiştirme iddialarına da değinen Başkan Bakıcı; "Ben AK Parti'den seçilmiş bir belediye başkanıyım. Benim onun dışında davranmam söz konusu değildir. Bana yakışmaz. Benim doğrularım var. O doğruların içinde davranmak zorundayım. Benim bunu kabul etmem mümkün değil. Bazen sıkıntılar, anlaşmazlıklar olabilir. Şehremini demek kentine sahip çıkan insan demektir. Ben belediye başkanıyım" dedi. Göreve geldiği günden itibaren vatandaşla arasına hiçbir zaman duvar örmediğini belirten Başkan Bakıcı; "18 aydır o kapı kapanmadı. Selçuk Belediyesi imrenilen, yönetim tarzı olarak da beğenilen bir kurum haline gelecektir. Selçuk Belediyesi şu anda ilçe belediyeleri açısından yönetim tarzı olarak en beğenilen hatta gıpta edilen belediyelerden bir tanesidir. Çevre belediyelerden bizim belediyemize geçmek için talep vardır" dedi.

Müşterek çalışıyoruz

Selçuk'ta hayata geçmesi planlanan projeler ile ilgili basın mensuplarına detaylı bilgiler veren Başkan Bakıcı; hastane ve doğal gaz projelerinin AK Parti il, ilçe yönetimleri ve ilgili bakanlıklarla müştereken yürütüldüğünü belirtti. Basın mensuplarının soruları üzerine hastane projesi hakkında bilgi veren Başkan Bakıcı; "Hastanenin temeli kesinlikle atılacaktır. Son anda bir itiraz oldu. Sağlık Bakanlığı itirazla ilgili Kamu İhale Kurumu'na yanıt vermiştir. Eğer itiraz mahkemeye gitmezse çok kısa bir zamanda hastanenin temeli atılacaktır" dedi.

Musluklardan içilecek su akacak

Merkezi yönetimin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Valiliği ile de müştereken projeler yürütüldüğünü belirten Başkan Bakıcı; "Selçuk'ta musluklardan içilecek su akacak" dedi. Bakıcı, Selçuk'a daha kaliteli içme suyu gelmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSZU Genel Müdürlüğü ve Binali Yıldırım'ın konu ile ilgili desteklerine değindi. İzmir Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından soğuk hava depolama tesisi bünyesinde bir meyve paketleme tesisi kurulacağının ve 4 milyona TL'ye yakın maliyeti olan tesiste 70 kişinin istihdam edileceğini müjdeledi.

Biz gelmeseydik UNESCO hayaldi

Selçuk'un UNESCO Kültür Mirası Asıl Listesi'ne girmesiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Başkan Bakıcı; "Size çok açık bir şey söylüyorum. Ciddi söylüyorum. Eğer biz gelmeseydik UNESCO hayaldi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nde Uzman olup Meryem Ana'nın girmesini sağlayan Evrim Ulusan tek bir cümle kullandı: "Siz olmasaydınız bu proje bitmezdi" dedi. Merkez ile yerel yönetim arasındaki sorunları çözerek UNESCO sürecine değinen Başkan Bakıcı UNESCO'ya giriş sonrasında Selçuk'ta turizmin 12 aya yayılacağını söyledi.

Eleştiriye açığım

Toplantıda ayrıca her türlü eleştiriye açık bir insan olduğunu belirten Başkan Bakıcı; "Belden aşağıya vurmamak kaydıyla, ahlak dışına çıkmamak kaydıyla eleştiri herkesin hakkıdır. Bir belediye başkanı seçiliyorsanız bunları karşılayacaksınız. Eğer belediye başkanının yanlışları varsa onları dile getirmek gerekir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk Belediyesi Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title