Haberler

Başkan Bakıcı, Gazeteciler ile İkinci Kez Kahvaltıda Buluştu

Selçuk Belediye Başkanı Dr.Zeynel Bakıcı, 70 günlük Başkanlığı süresinde, hem kendi izlenim ve düşüncelerini açıklamak hem de basının bu sürede yapılanlar ve daha sonra yapılacaklarla ilgili sorularını cevaplamak üzere sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr.Zeynel Bakıcı, 70 günlük Başkanlığı süresinde, hem kendi izlenim ve düşüncelerini açıklamak hem de basının bu sürede yapılanlar ve daha sonra yapılacaklarla ilgili sorularını cevaplamak üzere sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi.

Başkan Bakıcı, yetmiş günlük süre içinde Başkan olarak izlenimlerini açıklayarak bu konuda, şunları söyledi; "Kendimi analiz ettiğimde yetmiş gün içerisinde yaptığımız tespitlerden bazılarını öne çıkarmaya çalıştık, ancak şu anda aldığımız karar ve mesafelerden bazı konularda memnuniyetimiz bazı konularda da memnuniyetsizliklerimiz oldu. Ben şahsen sorunların çözümünde çok hızlı bir süreç beklerken yeterli hızı ve akışkanlığı sağlayamadık. Bazı şeyleri hayata geçirmede zorlanıyoruz, gerçi bu her kurum ve idarede karşılaşılan bir durum, ancak Selçuk Belediyesinde yine belirli konularda umduğumun ötesinde güçlükler gördüm. Belki yönetim bilimcisi değil de klasik bir politik anlayış ile sorunları çözmeye kalksaydım bu konuları çok daha hızlı aşardım. Beş-on adım ötesini görebilen birisi olarak, daha açıkçası duvara toslamamak için veya daha açıkçası kurumu duvara toslattırmamak için hukuk içinde yol almaya çalışıyorum" dedi.

Belediye Başkanı olarak gücün ne olduğunu gayet iyi bildiğini, bu gücün kullanılmasının esas olduğunu ancak bu gücün hukuk içinde kullanılmasının daha esas olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; "Olması gereken de budur. Bu belirttiğim süreç, bir müddet daha devam edecektir. Tespitlerim bu yöndedir, sonuçlar ve her şey hukuk içinde olması gerektiği biçimde gerçekleşecektir ve inanıyorum ki çok büyük bir kazanım elde edilecektir. Bu kazanımlardan kastım meşru zeminlerin oluşturulmasına yöneliktir. Gayri meşru zeminlerde kurulan kuruluşların ve toplumun ne kadar zarar gördüğünü dikkatli baktığımızda bizzat yaşayarak gördük. İşin içine girdiğimizde gayri meşru zeminin çok daha fazla kullanıldığını gördük, hukuksuzluğun diz boyu ve işlerin keyfice yapıldığını gördüm. Şu an yeniden yapılanmanın sürecini yaşıyoruz, sizlerde takdir edersiniz ki yeniden yapılanmada normlar kadar beşeri unsurlar, yani insan faktörüde önemlidir. Bu konuda yeni paradigmaların, açılımların gelip dayandığı nokta, mekanizmanın dişlilerin uyum içinde çalışmasıdır. Bunun kalıcı kılınması içinde alt yapısını özenli oluşturma gereği vardır. Bunu oluşturmak içinde çalışma yürütüyorum. Bununda çok uzun bir süreç olmaması dileğimdir. Yani kısacası kurum yönetmek; asmak, kesmek demekle olmuyor, kinle, nefretle, şahsi kaprislerle kurum yürümüyor. Daha önce söylediğim gibi Selçuk'ta siyaset yapma yönetimi değişmesi gerektiği gibi her alanda değişim gerekli, örneğin algı değişimi, bakış açısı değişimi, hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gereğine inancım gittikçe artmaktadır" dedi.

Beş yıl sonra geriye dönüp baktığımda herkesin birbirine sevgi ile baktığı bir Selçuk ve bunun yanın da yaşanabilir, herkesin ihtiyacının karşılandığı, yatırımların bol olduğu bir ilçe oluşturmak en büyük hayali ve isteği olduğunu vurgulayan Başkan Bakıcı; "Bunun da ortamı vardır, yeter ki istekli olalım. Benim bu konuda inancım tamdır, bunu başaracağıma yürekten inanıyorum" dedi.

Bunun üzerine söz alan bir basın mensubu, karşılaştığı güçlükleri sorduğunda, Başkan Zeynel Bakıcı, önceki yönetimin, Hal ve Soğuk Hava depolarının sadece projelerine bir buçuk milyon (bir buçuk trilyon ödediğini), ayrıca soğuk hava ve yüksek okula gelen paraların buralara harcanmadığını, bu yüzden soğuk hava deposuna gelen icrayı kaldırmak zorunda kaldıklarını, SEGAŞ ve Belediye Spor Kulübünün, Selçuk Belediyesiyle hiçbir alakası olmamasına rağmen Belediyeden aktarımlar olduğunu, İzmir'in otuz ilçesinin 29 unun sokak aydınlatmalarını hazine öderken eski yönetimin inatlaşması yüzünden sadece Selçuk ilçesinin ödeme yapması, şu an bir milyondan fazla icralık bir durum olduğunu belirten Başkan Bakıcı, 56 milyon bütçenin görüldüğünü,44 milyon tahakkuk tahmin edildiğini ama tahsilatın 34 milyon olduğunu, harcamaların buna göre yapılmasını bir de bunun yanında 16 milyon borç çıkınca zorlanıldığını, ayrıca geçen yönetimin, eşitsiz uygulamalar yaptığını, yeni kiralanan balıkçı yerlerinin bile ihaleye çıkarılmadan, işgalci konumunda verildiğini, geçen dönem sadece deve güreşlerine yüz elli bin lira ödenerek Belediye ye bir lira girmediğini tespit ettiklerini kaydetti.

Yakında, seçim döneminde programınızda söz verilen ve uygulanabilecek projeleriniz var mı? Sorusuna, Soğuk hava deposunu işletmeye açtıklarını, yıl sonuna varmadan 3 konuda temel atma söz konusu olabileceğini söyleyen Başkan Bakıcı, eski hal binasına Kültür Merkezi, yine bu bağlamda, gençlik merkezi ve spor kompleksleri yapımı, ilk kazmada teleferik yapımı için vurulacağını, bunun yanında, Pazar Yeri ile ilgili çalışmaların hızlı şekilde yapılacağını, otopark sorununun mutlaka çözüleceğini, ayrıca 600 konut yapma projelerinin olduğunu, ilçenin belli noktalarında bulunan derelerin yeniden ıslah edileceğini, Şirince yolunda ki alt geçidin su basmasından kurtarılacağını açıkladı.

Dikili Belediyesinin geçen dönem uyguladığı sisteminin uygulamasını istediği ve suyun ne parayla satılabileceği ne de parayla israf edeceği bir madde olmadığını vurgulayan Efes Çep Başkanı Tekin Karadağ'ın önerisine karşılık Başkan Bakıcı,yeni dört kuyu açılacağını eski kuyuların dinlendirileceğini sonrada bunların karıştırılarak suyun verileceğini, tüm bu çalışmaların birlikte ortaklaşa karar alınarak yapılacağını bunun içinde Kent Konseyinin kurulup burada daha ayrıntılı görüşeceğini ifade etti.

Yine bir Basın Mensubunun Başkan Yardımcılarının görev alanlarını sorarak vatandaşların bu alandaki işleri için hangi başkan yardımcısına gitmeli sorusuna karşılık olarak Başkan Bakıcı; Başkan Yardımcısı, Atilla Aksoy; Fen İşleri, İmar İşleri,Temizlik, atölyeler, park ve Bahçelerden sorumlu, Ali Karakurt; Mali konularda, gelir ve giderlerden, insan kaynaklarından, yazı işlerinden sorumlu olduğunu, Bülent Cinel ise, Sağlık, Huzur Evi, Çevre Sağlığı, Kültür İşleri ve Basından sorumlu olduğunu belirtti.

Merkezi iktidarın Selçuk için taahhütte bulunduğu projeleri uygulamaya koyup koymayacağını soran Basın Mensubuna, Bu konuda hiçbir kuşkusunun olmadığını ifade eden Başkan Bakıcı, sayın Binali Yıldırım'ın projeleri sıkı takip ettiğini, Doğal gazın Selçuk'a getirilmesi ile ilgili ciddi çalışmalarının olduğunu, Arvalya bölgesi, özellikle Pamucak sahili için duş kabinleri, tuvaletlerin, büfelerin yapılacağını, Belevi de Şeftali, Şirince de bağ bozumu festivallerinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Yine bazı basın mensuplarının, 18-20 yaş arası gençleri uyuşturucu alışkanlıklarını engelleyecek tedbirlerin alınması, Gazi Cafe'nin yanında ki çocuk parkı döşemelerinin güneşten çok etkilendiğini ve koku çıkardığını bu döşemelerin sökülmesi isteklerini, cafelerde ki yiyecek içecek fiyatlarının yüksek olduğunu, bunların fiyat ayarlamalarının yeniden düzenlenmesi isteklerini dikkate alacağını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, "Politika demek halka hizmet" demek olduğunu, hayal satmadığını, beş yıl sonra geriye dönüp baktığımız da doğal gazın geldiği, temiz içme suyunun evlerde aktığı, kongre merkezinin, spor tesislerinin olduğu, işsizliğin azaldığı, yatırımların arttığı, Pazar yerinin yapıldığı, iki bin öğrencisi olan üniversitenin olduğu, yeşil alanların çoğaldığı bir Selçuk olacağını bunun da başta basının katkısıyla herkesin katkı koyacağına inandığını belirterek, alınacak her kararın kamunun çıkarına alınması gerektiğini bunun içinde çok inceleyip halkın parasının dikkatlice kullanılması gerektiğini, ben yaptım oldu bitti devrinin kapandığını, birlikte yapma devrinin başladığını açıklayarak toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title