Haberler

Başkan Bahçavan, Kadınları Dinledi

Dursunbey'de Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'ın organize ettiği Gelişim ve Değişim İçin 'Söz Sırası Kadınlarda' toplantısına kadınların ilgisi oldukça yoğun oldu.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ilçede yine bir ilke imza atarak İlçenin gelişim ve değişiminde kadınlara da söz hakkı verdi. Daha önce 'Gençler ile Başbaşa' toplantısını gerçekleştiren Başkan Bahçavan, bu kez kadınlarla bir toplantı gerçekleştirdi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantı öncesi kadınlara yemek ikramı yapılırken, daha sonra toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda çocuklar için ise oyun odası hazırlanırken burada görevli olan personel çocuklar ile yakından ilgilendi. Kültür Merkezine gelen Başkan Bahçavan ilk olarak oyun odasını ziyaret ederek buradaki çocuklara oyuncak hediye etti.

Yemeğin ardından salonu hınca hınç dolduran kadınlar toplantıya özel hazırlanan anket formlarını doldurdular. Daha önce Sivil Toplum örgütleri ve ilçedeki siyasetçiler ile yapılan Danışma Dayanışma toplantısının halka yayılmaya başlandığını gösteren bu ikinci toplantı gençlerin ardından kadınların da beğenisini topladı.

Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan toplantıya katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, oluşan coşkulu kalabalık karşısında da şaşkınlığını gizleyemediğini ifade etti. Bu toplantıya katılan kadınları tüm mahalleleri temsilen davet ettiklerini söyleyen Başkan Bahçavan, bundan sonraki toplantıları mahallelerde bizzat bayanlarla yapacaklarını söyledi. Dursunbey'de hayata geçirilecek olan yeni bir projenin de müjdesini veren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, kadınlar ve gençler için 'Dursunbey İstihdam, Sanat ve Eğitim Merkezi' adı altında yeni bir merkez kuracaklarını belirtti. Bu merkezde el sanatları kursları, Ebru kursları, Halı Kilim dokuma kursları, iğne oyası kursları gibi birçok geniş alanda hizmet vereceklerini söyleyen Başkan Bahçavan, bu kursta özellikle bayanların büyük gelir elde edecekleri Mozaik işlemeciliği kursları düzenleyeceklerini söyledi. Bu merkezin çok amaçlı olacağını ifade eden Başkan Bahçavan, burada kermes, sinema ve konferans salonunun olacağı yeni bir merkez oluşturacaklarını söyledi. Konuşmasında İstihdama yönelik projelerini de anlatan Başkan Bahçavan, özellikle Yaşlı Bakım Merkezi ve Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bahçavan "İlçe Halkımızın daha uygun şartlarda ve ekonomik olarak sağlıklarına kavuşmaları için burada arkadaşlarımız görev yapacaklar. Bu proje ile özellikle tansiyon, kolesterol, diyabet, şeker hastalığı, kalp damar hastalıkları gibi beslenme ve hareketsizliğe bağlı hastalıkların azaltılması, bu hastalıklara yakalanma riskinin en aza indirilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca teşhisi koyulan her türlü fizik tedavi önerilen hastalara fizyoterapistimizin önerdiği egzersiz programı ve ağrı tedavilerinde kullanılmak üzere alınan cihazlarla uygulanacak olan fizyoterapi sayesinde vatandaşlarımızın ve hastalarımızın eklem ve kas rahatsızlıklarının tedavilerine katkı sağlanacak. Bu proje de 17 Ağustos itibari ile başladı" dedi.

Başkan Bahçavan'ın ardından toplantıda kadınlar söz aldı. Kadınların toplantıda gündemini özellikle kaldırımlarda oturan erkekler ve işgal edilen kaldırımlar oldu. Kaldırımların özellikle erkekler tarafından kahve olarak kullanıldığına dikkat çeken bir kadın tüm kadınlardan destek aldı. Kaldırımlar ile ilgili gelen soruya cevap veren Başkan Bahçavan ilçede devam eden alt yapı üst yapı projeleri esnasında geniş tutulan kaldırımları daraltacaklarını ve iki aracın geçemediği yolları genişleteceklerini söyledi. Bu sayede kaldırım işgallerinin azalmasını hedeflediklerini ifade eden Başkan Bahçavan bu konunun üzerinde duracaklarını belirtti.

Toplantıda kadınların birçok konuda başkandan talepleri olurken özellikle Pazar yerinin yeri ile ilgili de çeşitli yorum ve talepler geldi. Ayırca Kadın doğum ve Çocuk doktorunun ilçede bulunmadığını hatırlatan bir kadın Dursunbey'e bir doğum doktoru ve kadın doğum doktorunun atanmasını talep etti. Bu konuda açıklamada bulunan Başkan Bahçavan, Kadın doğum doktoru ve çocuk doktorlarının kadınlar için çok önemli olduğunu fakat Türkiye genelinde bu yönde bir sorun olduğunu söyledi. Kadın Doğum doktorunun çok az mezun verdiğini hatırlatan Başkan Bahçavan yeni atama döneminde bu konunun üzerinde duracaklarını ve Doktorun gelmesi için çaba harcayacaklarını ifade etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Ramazan Bahçavan Balıkesir Dursunbey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title