Haberler

Başkan Babaş, Direksiyon Başına Geçerek Çöp Taşıdı

Kastamonu'da vahşi depolamanın ardından yeni hizmete giren Katı Atık Bertaraf Tesisine dikkat çekmek için çöp aktarma TIR'ın direksiyonuna geçen Belediye Başkan Tahsin Babaş, aktarma istasyonundan aldığı çöpleri tesise getirerek boşalttı.

Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenen 8 milyon TL'ye mal olan Katı Atık Bertaraf Tesisi, Kastamonu'da yaklaşık 9 yıl sonra hizmete girdi. Tesisin hizmete girmesiyle birlikte Kastamonu Belediyesi tarafından asfalt şantiyesinin bulunduğu sahaya aktarma istasyonu yapıldı. Kastamonu Belediyesi'ne yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olan Çöp Aktarma İstasyonu, tesisin hizmete girmesiyle birlikte ilk çöpünü boşalttı.

Kastamonu Belediyesi tarafından asfalt şantiyesi yanında kurulan Çöp Aktarma İstasyonu'nu ziyaret eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yetkililerden tesis hakkında bilgiler aldı. Şehirde çöp araçları tarafından toplanan çöpler, Çöp Aktarma İstasyonu'na getirilerek, buradan TIR'lara yükleniyor. TIR'lara yüklenen çöpler ise, Katı Atık Bertaraf Tesisine götürülerek, burada ayrıştırılıyor.

Yeni hizmete giren Katı Atık Bertaraf Tesisi ile Çöp Aktarma İstasyonu'nun işlevine dikkat çekmek için Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ilk aktarma işlemini de kendisi yaptı. Başkan Babaş, çöp araçlarıyla getirilen çöpleri ilk olarak Çöp Aktarma İstasyonu'nda TIR'a yüklenmesi sağladı. Ardından 27 ton yüklü TIR'ın direksiyon başına geçen Başkan Babaş, çöp yüklü TIR'ı Devrekani ilçesine bağlı Sarıyonca köyü Harmanarkası mevkiisine kadar getirdi. Burada kantara çıkan TIR, daha sonra bertaraf edilecek yerde boşaltıldı.

Katı Atık Bertaraf Tesisinin çalışmasına dikkat çekmek için direksiyon başına geçen ve her türlü iş makinesini kullanabilen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yeni hizmete giren Katı Atık Bertaraf Tesisiyle birlikte Kastamonu'da artık vahşi depolamadan düzenli depolamaya çöplerin gitmeye başladığını söyledi.

Katı Atık Bertaraf Tesisinin Kastamonu merkez dahil 20 ilçeye hizmet vermeye başladığına dikkat çeken Babaş, "Vahşi depolamadan ve eski çöplükten kurtulup yeni düzenli çöp depolama sahasına Kastamonu merkeze ait çöpler gitmeye başladı. Biz bu aşamada bu transfer merkezimizi yaptık. Merkezde toplanan çöpler burada transfer merkeziyle yaklaşık 27 ton kapasiteli TIR'lara özel sıkıştırma yöntemiyle aktarılarak Devrekani yolu üzerindeki Sarıyonca'daki yeni yapılan düzenli depolama tesisine götürülüyor. Burada çöpler belirli bir rotaya geldiğinde üzeri toprakla kapatılarak yeniden üzerine çöp bırakılacak tekrar üzerine toprak serilerek sıkıştırılacak" dedi.

"1 MİLYON METREKÜPLÜK HACME SAHİP"

Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin havzasının yaklaşık 1 milyon metreküplük hacmi bulunduğunu belirten Başkan Babaş, "Bu tesisimizin açılışıyla birlikte vahşi depolamadan düzenli depolama sistemine geçilecek. Şu anda orası da faaliyete geçti. Tesisin maliyeti TIR'larla beraber yaklaşık olarak 2 milyon TL civarında bir yatırım. 2 tane daha TIR aldık, önümüzdeki günlerde onlarda hizmete başlayacak. Yapılan tesisin Kastamonu'ya hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"ÇÖP KONTEYNIRLARI, YER ALTINA ALINIYOR"

Kastamonu'da çöp konteynırlarının yerin altına alınmasıyla ilgili çalışmaların bulunduğunu ifade eden Tahsin Babaş, "Bu projemize ilk olarak Salıpazarı mevkiinde başlayacağız. Yine ambalaj atıklarını da toplamak için de ciddi manada bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bu tesislere ambalaj atığı gelmemesi gerekiyor. Ambalaj atıklarının yerinde toplanması kesinlikle gereklidir. Aksi takdirde transfer ve düzenli depolama tesisinde ambalaj atığı almak mümkün değil. Buradan geri dönüşüm olmuyor. Eğer ambalaj atıklarını düzenli depolama alanına serersek tesisimizin ömrü 5-10 yıl geri gelir. Onun için halkımızdan ambalaj atıklarını koyduğumuz özel ambalaj kutularına atmalarını istiyoruz. Yeni başlatacağımız ambalaj atığı konteynırını her mahalleye bırakacağız. ve çöplerin daha düzenli toplanmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Tahsin Babaş Devrekani Kastamonu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title