Haberler

Başkan Aydın: "Sokak Hayvanları Bize Birer Emanet"

"İnsana Yatırım" sloganıyla birbirinden değerli projelere imza atan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sokak hayvanları için de önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

"İnsana Yatırım" sloganıyla birbirinden değerli projelere imza atan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sokak hayvanları için de önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. "Sokak hayvanları bize birer emanet" diyen ve göreve geldiği günden bu yana sokaktaki dostlarımız için çalıştay gerçekleştirerek, bu çalıştay sonrasında ortaya çıkan sonuçlar üzerine projeleri şekillendiren Başkan Aydın, bunları tek tek hayata geçiriyor.

" Eyüp Sultan'ı hissetmek bir meydanda yemlenen güvercine, bir cami gölgesinde soluklanan köpeğe, bir meydanda güneşlenen kediye merhametle bakmayı, onları koruyup kollamayı gerektirir. İslam medeniyetinin bu önemli merkezinde insanlarımız kadar diğer canlılara da verdiğimiz önem büyüktür" diyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sokak hayvanları ile yapılacak çalışmalarda hayvanseverlerle işbirliğine büyük önem veriyor.

Sokak hayvanlarına birer emanet olarak bakan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Sokak Hayvanları Eyüp'te Yalnız Değildir" sloganı ile çok sayıda projeyi gerçekleştirdi. Kemerburgaz, Göktürk ve Ağaçlı'da ormanlık alana terk edilen hayvanların yerinde bakımı, tedavisi, barınma ve rehabilitesi için beslenme ve barınma noktaları oluşturuldu. Çok sayıdaki barınma ve beslenme noktasında, sokak hayvanlarına periyodik aralıklarla Veterinerlik İşleri birimine bağlı ekipler tarafından su ve mama desteğinin yanında sağlık hizmeti de veriliyor. Bunun yanı sıra sokaktaki kediler için de "Kedi Evleri" oluşturan Eyüp Belediyesi, ayrıca Türkiye'de ilk kez içinde su ünitesi ve lavabosu bulunan Hayvan Ambulansı ile Sokak Hayvanları Koruma Aracı'nı hizmete aldı.

HAYVAN SEVGİSİYLE BİRLİKTE ÇEVRE BİLİNCİ

Bu çalışmaların dışında ayrıca, Göktürk'te 4 ayrı noktada sokak hayvanlarını besleyen geri dönüşüm üniteleri hizmete alındı. Bu ünitelere pet şişe ya da atık piller atıldığında sokak hayvanları için altta bulunan özel bölüme mama dökülüyor. Ayrıca isteyen vatandaşlar aynı ünitede hayvanlara su da verebiliyorlar. Böylece bireysel olarak vatandaşların sokak hayvanlarının besleme ya da su vermelerinin yanı sıra bu üniteler sayesinde sokak hayvanları daha hijyenik bir ortamda açlık ve susuzluklarını gidermiş oluyorlar. Aynı zamanda atık pil ve pet şişeler de tek bir noktada toplanarak, özellikle çocuklar ve gençlere çevre bilincinin ilerletilmesi sağlanıyor.

HAYVANSEVERLERDEN TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ

Hayvan sever vatandaşlar da, özellikle son zamanlarda Eyüp'te sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmalarla ilgili Başkan Aydın'a teşekkür ziyaretlerinde bulunuyorlar. Hayvan severler ziyaretleri sırasında, hazırladıkları yeni projeleri de sinevizyon gösterisi ile Başkan Remzi Aydın'a sunarak bu konuda önemli bir rol oynuyorlar.

KEMERBURGAZ'A HAYVAN KLİNİĞİ

Öte yandan, Kemerburgaz'da sokak hayvanların tedavi edileceği sokak hayvanları kliniği yakın bir tarihte hizmete girecek. Özellikle kedilerin kısırlaştırılması başta olmak üzere, basit yaralanmalar ve hastalıkların tedavileri konusunda hizmet verecek klinikte 4 veteriner hekim ile 4 bakım personeli görev yapacak.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın konuyla ilgili olarak, "Doğal olarak insanlar ve hayvanlar bir arada yaşayabiliyorlar bunu Anadolu da görebiliyoruz. Ancak şehirleşme olduğu için bu doğal düzen bozuldu. Bu da farklı huzursuzluklara yol açtı, vahşileştiler, zarar gördüler. Biz olabildiği kadar insanların ve hayvanların doğal ortamlarda tekrar yaşayabileceği bir süreç oluşturmaya çalışıyoruz. Bu işe gönül verenlerle birlikte önemli çalışmalar yapıyoruz. Onların tecrübelerini ve bilgilerini, sevgilerini bizim çalışmalarımız ile birleştirip inşallah hem bu masumlar için hem de insanlar için daha güzel ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Remzi Aydın Eyüp Sultan Göktürk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte, MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title