Haberler

Başkan Atila'ya Avrupa'da Önemli Görev

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Energy Cities’in yönetim kurulu toplantısına katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Energy Cities'in yönetim kurulu toplantısına katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti. Energy Cities Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Başkan Atila, Brüksel'de çeşitli üst düzey temaslarda da bulunacak, İzmir ve Türkiye'deki belediyeleri temsilen yapılanları anlatacak.

Bornova Belediyesi'nin yanısıra Avrupa'nın 30 farklı ülkesinden 1000'in üzerinde yerel yönetimin üyesi olduğu Avrupa Enerji Dönüşümünde Yerel İdareler Ağı'nın (Energy Cities) yönetim kurulu toplantısı Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak. Aynı zamanda Energy Cities'in başkan yardımcılığı görevini de yürüten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yönetim kurulu toplantısının yanısıra çeşitli üst düzey temaslarda da bulunacak. Türkiye'deki belediyeleri temsilen toplantılara katılacak Atila, ülkemizdeki uygulamaları anlatacak.

Energy Cities Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşmeler yapacak olan Başkan Atila, Bornova Belediyesi'nin yürüttüğü sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji temalı projeleri konularına değinecek. Başkan Atila, yönetim kurulu toplantısından sonra Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Selim Yenel ile de bir görüşme yapacak.

Başkan Atila, Brüksel temasları çerçevesinde Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu toplantısına katılacak. Yerel ve bölgesel yönetimlerin, AB'nin karar alma sürecine aktif katılımını ve AB'nin ekonomik, siyasal ve sosyal bütünleşmesinde yerel yönetimlerin katkısını sağlayan AB Bölgeler Komitesi'nin Türkiye Çalışma Grubu toplantısında AB'den yerel siyasiler Türk yerel siyasetçiler ile istişarelerde bulunacak. Türk ve AB'li yerel idarelerin genişleme sürecine katkı yapmasını hedefleyen Türkiye Çalışmalar Grubu, Almanya Sachsen Eyalet Meclisi Üyesi Heinz Lehmann Başkanlığında toplanacak. Toplantıya Türkiye AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel, Avrupa Komisyonu, Genişleme Genel Müdürlüğü, Türkiye Masası Şefi Jean-Christophe Filori, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Sahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da katılacak.

TEMASLARDA BULUNACAK

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ayrıca CHP Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç ile de görüşecek. Aynı gün TÜSİAD Brüksel Temsilciliği Uluslararası Koordinatörü Bahadır Kaleağası ile de biraraya gelecek. Başkan Atila'ya Brüksel temaslarında, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Genel Sekreteri Onur Eryüce eşlik edecek.

Brüksel'deki temaslarında Bornova'nın yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji çalışmaları alanında görüş alışverişinde bulunacaklarını belirten Başkan Atila, "Ulusal ve uluslararası ölçekte iyi uygulama örneklerinden edinilecek bilgi, deneyim ve birikimini ilçeye kazandırmayı bu sayede de diğer kurumlara öncü olmayı hedefliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Olgun Atila Belçika Bornova Brüksel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title