Haberler

Başkan Atıç: "Maddeleri Anlatmak Boynumuzun Borcu"

AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumunun siyasi açıdan hiçbir parti için bir kazanım olmayacağını belirterek, ’evet’ ya da ’hayır’ın galip gelmesinin ülkenin geleceği noktasında çok önemli olduğunu söyledi.

Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunun siyasi açıdan hiçbir parti için bir kazanım olmayacağını belirterek, 'evet' ya da 'hayır'ın galip gelmesinin ülkenin geleceği noktasında çok önemli olduğunu söyledi.

Ak Parti İl Başkanı Atıç, Antakya Belediyesi'nin düzenlediği toplantıda, referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu. 1980'den bu yana iktidara gelen her partinin anayasayı değiştirme vaadinde bulunduğunu, ancak bunu hiçbirinin gerçekleştiremediğini kaydeden Başkan Atıç, AK Parti iktidarının anayasayı değiştirmek için en önemli adımları attığını ve olayı referanduma kadar getirdiğini ifade etti. 'Evet' diyene de 'hayır' diyene de sonuna kadar saygı duyduklarını, vatandaşları hiçbir zaman ayrıma tabi tutmadıklarını vurgulayan Atıç, "Yeni bir gelecek için bu oylama çok önemli. Neden evet demek önemli? Anayasa, toplumun tüm haklarını kapsam altına alan metindir. Mevcut anayasa darbe anayasasıdır, kısıtlayıcı bir anayasadır. Bunu 35 yıldır her iktidar değiştirmeyi vaat etti ama gerçekleşmedi. İlk defa bu kadar ciddi bir yol gidildi. Geçmişte bu konuda adım atanlar bu konudan büyük sıkıntı çekti. Halkın onayına sunuldu. İstikrarlı bir ülkeye ihtiyacımız var siyasi olarak" dedi.

"Siyasi istikrar bu anayasa ile gelecek"

Anayasa teklifiyle istikrarlı bir yönetim ve uzun ömürlü hükümetler kurulabileceğini vurgulayan Atıç, "Bununla istikrara kavuşacağız. Hükümet kurmak ve uzun ömürlü olmasını sağlamak lazım. Siyasi istikrar sağlanacak. Hükümet kurma hakkı vatandaşa veriliyor. Bürokrasi ağırlığı ortadan kalkacak. Daha kaliteli ve hızlı hizmet geliyor. Güvenli ve huzurlu bir ülke için 'evet' demeliyiz. Birlik ve uzlaşmayı sağlayan bir anayasa geliyor. Parti ayrımının önüne geçilecek. Tüm örgütler 'hayır' derken, sen neden hayır diyorsun? Onlar, ülkenin geleceği olmasın diye 'hayır' derken amaçları belli. Memleketin huzuru ve barışı her şeyden önemli. Evet ya da hayır derken memleketin çıkarı ön planda olmalı" diye konuştu.

Atıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın önümüzdeki günlerde Hatay'ı ziyaret edeceklerini de sözlerine ekledi.

AK Parti Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan ise 16 Nisan'a kadar kapı kapı gezerek yeni anayasanın getireceği kazanımları vatandaşlara anlatmaya devam edeceklerini söyledi. Alpaslan, "Halk oylaması sonucu yeni Türkiye oluşacak. Bu süreç barış ve huzur içinde geçsin. 95 mahallede çalışmalar yapıyoruz, evet demenin faydalarını anlatıyoruz. Seferberlik ilan ettik. Hayır diyenin de evet diyenin de başımızın üstünde yeri var. Hayır diyenlere neye hayır dediklerini anlatmak boynumuzun borcu. Bu hayırları 'evet'e çevirmek en büyük amacımız" ifadelerini kullandı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antakya Belediyesi AK Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title