Haberler

Başkan Ataç, Süt Sığırcılığı İşletmesini Ziyaret Etti

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, kentte faaliyet gösteren 500 başlık modern süt sığırcılığı işletmesini ziyaret ederek İşletme Müdürü Veteriner Hekim Yücel Ekici’den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, kentte faaliyet gösteren 500 başlık modern süt sığırcılığı işletmesini ziyaret ederek İşletme Müdürü Veteriner Hekim Yücel Ekici'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ve Eskişehir'in tarım ve hayvancılık konusunda uygun ve elverişli koşullara sahip olmasına rağmen ülke genelinde üretimde çok gerilerde olduğunu belirten başkan Ataç, işsizliğin ve kırsaldan göçün önlenmesi açısından bilhassa hayvancılığa önem verilmesi ve hayvana dayalı tarım yapılması gerektiğini söyledi. Ataç, böylece hayvancılık yapan üreticilerin hayvancılık işletmesinde kalacağından kırsal kesimden kente olan göçün önlenebileceğini vurguladı.

TARIMSAL DESTEK DANIŞMA BİRİMİ OLUŞTURDUK

Başkan Ataç, bu işletmenin bölge hayvancılığına örnek olması gerektiğini belirterek, hayvancılık başta olmak üzere bütün tarımsal faaliyetlerde üreticilere yardımcı olmaya devam edeceklerini, bu amaçla diğer belediyelere örnek olabilecek Tarımsal Destek Danışma Birimi oluşturduklarını söyledi. Ataç, yaptığı ziyaret sonrası işletmeden çok etkilendiğini, işletme sahibi ve işletme müdürünü böyle bir modern hayvancılık işletmesi kurdukları için tebrik etti ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek işletmeden ayrıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title