Haberler

Başkan Ataç'ın 2. İnönü Zaferi'nin 95. Yıl Dönümü Mesajı

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 2. İnönü Zaferi’nin 95. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 2. İnönü Zaferi'nin 95. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

İnönü savaşlarının Anadolu'da kurtuluşu müjdelediğini belirten Başkan Ataç, zaferin büyüklüğüne dikkat çekti. Başkan Ataç mesajında, "2. İnönü Zaferi'nin 95. yıl dönümünü 1 Nisan'da coşkuyla kutluyoruz. Bu zafer, kurtuluşa giden yolda önemli adımlardan biridir. Ulusumuzun makus talihini değiştiren ve 23 Mart günü başlayıp 31 Mart'ı, 1 Nisan'a bağlayan gece sona eren 2. İnönü Savaşları; Anadolu'da kurtuluşu müjdelemiştir. Düşmanın saf dışı bırakılmasından sonra Millet Meclisi Başkanı Mustafa Kemal Paşa, Metristepe'de savaşı yöneten Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü'ye gönderdiği mesajında, 'Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz' sözleriyle, zaferin önemini vurgulamıştır. İsmet İnönü de, 'Zulüm ve zorbalık dünyasının en zalimce hücumlarına karşı yalnız ve şaşkın kalan milletimizin maddi ve manevi bütün kabiliyet ve kuvvetlerini ruhundaki ateşle toplayan ve harekete getiren Büyük Millet Meclisi'nin Başkanı Mustafa Kemal Paşa'ya şahsım, komutanlarım ve askerlerim adına teşekkür ederim' diyerek zaferi kutlamıştır. 2. İnönü Zaferinin 95. yıl dönümünü ve Komutanı İsmet İnönü ile silah arkadaşlarını saygıyla ve minnetle anıyorum" ifadelerine yer verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmet İnönü Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title