Haberler

Başkan Atabay: "Personele Baskımız Yok"

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay: “Birim amirlerinin değiştirmek istediği kişiler vardır; belediyede 600 kişi çalışıyor, herkesi mutlu etmek zor” dedi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay: "Birim amirlerinin değiştirmek istediği kişiler vardır; belediyede 600 kişi çalışıyor, herkesi mutlu etmek zor" dedi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Atabay belediye personeline baskı yapıldığına yönelik soruya "O şekilde üzerinde baskı hissediyorum diyen arkadaşı getirin 2 dakika konuşalım. Soruyu soran arkadaşım sizde yanımızda olun. Ben böyle bir şey yok diyorum. Bunu ısrarla söylüyorum; bunlar seçim döneminden bu yana söylenen sözler. Bu konuda var mı bir değişen yok. Ben ondan emir almam o bunun adamı şu şunun adamı var mı böle bir şey! Kime ne görev veriliyorsa o kişi o işi yapacak. Yapmayanlar oluyor mu öle bir durumda Birim amirlerinin değiştirmek istediği kişiler vardır. Belediye de 600 kişi çalışıyor; herkesi mutlu etmek mümkün mü? Değil. Biz belediyede kimseye eziyet etmiyoruz. Adli olmak nerede olursak olalım önemli. Adil olunca zaten sorun olmaz." dedi.

"BELEDİYELERE KADRO VERİLMİYOR"

Başkan Atabay Temizlik İşlerinde özelleştirmeye gidilmesi noktasında çalıştıklarını belirterek "Taşeronlaşma noktasında partimle aynı görüşteyim ama taşeron sistemi kadro verilmediği için var. Belediyelere kadro verilirse ben kaç kişi alacaksam alırım ve o işi yaparım. Kadro olmayınca bu şekilde oluyor. Zaten kadronun nasıl alınacağı yasa da belirtilmiş. Personel giderin gelirinin %30'unu aşamayacak deniyor; o zamanda personel alınmıyor. Mevcut elindeki personeli de verimli kullanmakta önemli; Taşeron firma bu noktada senin yaptığın işi daha az sayıda insanla tertipli ve disiplinli şekilde yapıyor." dedi.

"BÜTÇE AÇIĞINI DÜŞÜRDÜK"

Belediye yönetimine geldikleri günden bu yana bütçe açığını da kapatmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Atabay "20 Trilyonluk bütçe açığı vardı onu düşürdük. Maaşları birkaç gün gecikmeyle düzenli ödüyoruz. Bu belediye kışın maaşı nasıl verecek diye söylemler olmuştu. Gelir ve giderlerimizi kontrol ettirdik. Buna göre düzenlemeler yaptırdık." dedi.

"5 YILDIR NEDEN İŞLEM YAPILMAMIŞ"

Gece kondu önleme bölgesi planlarının ve Kültür Merkezinin Aydın Büyükşehir Belediyesine devredilmesi konularının mecliste neden geriye çekildiğine yönelik soruya cevap veren Başkan Atabay "Gece kondu önleme bölgesiyle ilgili yer 5 yıl önce verilmiş. Biz görev geldiğimiz de 5 yılda ne yapıldı diye sordular ve biz de onun çalışmasını yapmaya çalıştık. Burada şu da önemli bu 5 yıldır neden burayla ilgili bir çalışma yapılmamış? Biz burayla ilgili alternatiflerde bulduk; kart karşılığı, İmar durumlarının değiştirilmesi ama gece kondu alanı olarak verilen bölgeyi bir görseniz? Dağlık taşlık alanlar ve uçurumlar var. Zaten burayla ilgili de bu tür bir çalışma yapacaksak TOKİ ile yapabiliyor muşsuz." dedi.

Kültür Merkezi üzerinde Belediyenin borçlarından dolayı SGK'ya ve Vergi Dairesinin hacizlerinin olduğunu bildiklerini belirten Atabay bu hacizlerin yeni yasal çalışmalarla diğer hayri menkullere kaydırmak noktasında yazışmalar yaptıklarını söyledi. Atabay "Büyükşehir sorunuz yer istiyor; orasının atıl kalmasına içimiz razı olmaz" dedi.

"GAYRİMENKUL SATMADIK"

Belediye borçlarının ödenmesi noktasında gayri menkul anlamında herhangi bir satış yapmadıklarını belirten Başkan Atabay "Hiçbir şey satmadık. Bir şeyler satarak mali denge kurmaya gitmedik. Arazilerimiz de zaten çoğun zeytinlik alanları ve üzerinde 40-50 yıldır zeytin ağaçları var; İnsanlarımız bunlardan yararlanıyor. Vatandaşlarımızı buradan çıkarmak olmaz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title