Haberler

Başkan Asya'dan Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 'Kutlu Doğum Haftası' münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Asya mesajında, "Peygamberimizin insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıya bugün daha çok ihtiyacımız vardır" ifadelerini kullandı.

Asya, "İhlas ve samimiyet, inancın, kulluğun ve itaatin sadece ve sadece alemlerin Rabbi olan Allah'a özgü kılınmasıdır. İhlas ve samimiyet bütün ibadetlerin her türlü riya, gösteriş ve çıkar kaygılarından arındırılıp sadece Allah rızası için yapılmasıdır" dedi.

Belediye Başkanı Feyat Asya mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen o kutlu elçinin örnek ahlakını rehber edinmek biz inanan insanlar için bir zorunluluktur. Bilgi ile hikmeti, madde ile manayı, dünya ile Ahreti bir denge içerisinde bizlere sunan o yüce elçi aynı zamanda bizlere bütün dünyaya sevgiyle bakmayı öğretmiştir. Bu öğreti çerçevesinde Peygamber sevgisi etrafında buluşmaya, Peygamberimizin insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıya bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Kutlu Doğumun bu yılki teması olan 'Hz Peygamber, Din ve Samimiyet' konusu bizlerin yaptığı her göreve işimizde asla vazgeçemeyeceğimiz bir temadır."

Samimiyetin insan ilişkileri içinde önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Asya, "İhlas ve samimiyet sadece inanç ve ibadetlerde değil insan ilişkilerinde de önemlidir. Müslüman'ın Müslüman'a karşı samimi, içten ve gönülden davranması da dinin önemli bir ilkesidir. Zira müminin en önemli vasfı olan güvenilirlik ancak içten ve samimi davranışlarla sağlanabilir. Uzaklarda bir yerlerde boynu bükük bir halde ihlas bizi bekliyor. Riyadan, kibirden, ikiyüzlülükten uzaklaşıp samimiyetin kapısını ne zaman çalacağız? Kulluk gösterilerinden, gösteriş bağımlılığından, iyilikleri pazarlarda satmaktan uzaklaşıp ihlas, samimiyet ve takvanın gönlünü ne zaman alacağız? Sahi yolculuğumuz nereye? Bizler kimin muhaciriyiz? Ayet-i kerimede de ifade edildiği gibi "Allah'ın azabından sadece O'nun ihlaslı kulları kurtulacaktır". Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin ve Muşlu hemşerilerimin Kutlu Doğum Haftasını kutluyor hayırlara vesile olmasını, Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Feyat Asya İhlas Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title