Haberler

Başkan Asya'dan, Kılıçdaroğlu'na Tepki Açıklaması

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda dünya liderlerine konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak “Muhtarlara mı konuşuyorsun” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, Kılıçdaroğlu’nun sözünden geri adım atmasını istedi.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda dünya liderlerine konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak "Muhtarlara mı konuşuyorsun" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, Kılıçdaroğlu'nun sözünden geri adım atmasını istedi.

Bir kahvaltı salonunda mahalle muhtarlarıyla aylık istişare toplantısında bir araya gelen Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi ve ardından tutulan demokrasi nöbetleri nedeniyle muhtarlarla bir araya gelemediklerini söyledi. Muş'un darbe nöbetlerini en iyi şekilde yerine getiren kentlerin başında geldiğinin altını çizen Başkan Asya, kendilerine teşekkür etti.

Ağustos ve Eylül ayında Muş'u adeta şantiyeye çevirdiklerini dile getiren Asya, "Alt yapı ihalesi tekrar ihaleye çıktı. Her mahallede yol konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Alt yapı sebebiyle beklediğimiz yolları ihale iptal olunca onarmaya başladık. Taş mevkii ve Recep Tayyip Erdoğan Caddesi'nde çalışmalar bitme aşamasındadır. Aksaklıklar olsa da bu bölgede çok önemli bir hizmeti hayata geçirmiş olduk. Karşıyaka Mahallesi bizim ayıplarımızdan biriydi. Bin 500 konutun alt yapısının olmaması, devasa binaların fosseptik çukurları ile çözüm bulunmaya çalıştığı bölgede önemli hizmetleri hayata geçirdik. İlk olarak kanalizasyon çalışması ve ardından kaldırım ve yol yapım çalışmaları yaptık. Karşıyaka Mahallesi geçte olsa belediye hizmetlerini almaya başladı. SSK caddesinde de alt yapıdan ötürü beklenen onarım çalışmalarını da tamamladık. 11 mahallede muhtarlarımız, meclis üyelerimiz ve STK temsilcilerimiz bizim paydaşlarımızdır. Bizim görmediklerimizi onlar görüp bizimle paylaşınca ortak akıl noktasında çözüme kavuşturuyoruz" dedi.

Şehirlerarası otobüs terminalinin yapım çalışmaları için start verildiğini ifade eden Asya, gençlere verdikleri sözü tutarak bilgi evleri projesinin eski hal ve Sunay Mahallesi'nde ki pazar alanında başlatıldığını söyledi.

"İmara önem veriyoruz"

İçme suyu için çalışmaların Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü dile getiren Asya, şunları söyledi:

"Su kaynaklarından saniyede 170 litre, kuyulardan ise saniyede 300 litre su alıyoruz. Bu su şehre yetecek durumda. Ama bahçe ve inşaat sulamasında içme suyu kullanılması şehirde su sorunu yaşamamıza sebep oluyor. Bunu vatandaşımıza izah etmekte zorlanıyoruz. Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın çalışmaları hızlandırması ile Muş, Hasköy, Korkut ve üniversiteyi cazibeli içme suyuna kavuşturacağız. Bunun yanında Bayrak tepeyi imara açacağız. 2,5 yılda bu bölgenin çevre düzen planı değişikliği yapıldı. Şu anda müşavir firmamız 3 bin dönüm alanda çalışma yaptı. Belediye olarak da bu alanda imar çalışması başlayacak. Buraya ilk etapta TOKİ'nin girmesini bekliyoruz. Buraya gönül rahatlığı ile güzel bir imar uygulayacağız. Bizden önce verilen 12 kat ruhsatı var. Biz imara çok önem veriyoruz. İtfaiye, zabıtada yapılan yanlışlık düzeltilir ama imardaki hata düzeltilemez. Biz geldikten sonra istismarın önüne geçmeye çalışıyoruz. Yeni imara açılacak noktaların teşviki noktasında çalışıyoruz. Emsal teşkil eden yerler hususunda elimizden geldiğince yüksek katları aşağıya çekmeye çalışıyoruz. Yüksek katları tasvip etmiyoruz ama emsal teşkil eden konular ve verilen hak durumu da var. Kaldırım sorunu bizim değil tüm Türkiye'nin sorunudur. Bizim çıkmazımız daha önceden bir hak verilmiş olması. Yani esnafa kaldırım için bir sınır verilmiş. Ama biraz müsaade edilince zamanla tamamı alınmış. Bu konuda mücadelemiz devam ediyor. Uyarılar ve caza işlemleri sürekli uygulanıyor. Marketlerle sürekli mücadele ediyoruz. Yol kenarlarındaki kahvehaneler için çalışıyoruz. Ama yıllardır devam eden alışkanlıklardan vatandaşımızı caydırmak için cezai müeyyideleri uygulayarak çaba gösteriyoruz ve alternatif yollarla trafiği rahatlatabiliriz" şeklinde konuştu."

Sosyal medyada sahte hesaplarla yapılan iftiralara da tepki gösteren Asya, "Biz herkesten önce Allaha hesap vereceğiz. Ben vicdanımın sesini asla kandıramıyorum. Bu sebeple iftiralara cevap verme noktasında hiç ihtiyaç duymadım. Çünkü ben vicdanen rahatım" dedi.

BM Genel Kurulu'nda dünya liderlerine bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Kılıçdaroğlu'nun "Dünyaya mı, dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyorsun belli değil" sözlerine tepki gösteren Başkan Asya, "Kılıçdaroğlu'nun sözünden geri adım atması gerekiyor" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Kemal Kılıçdaroğlu Feyat Asya Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title