Haberler

Başkan Asya: "19 Ayda 13 Proje Yaptık"

MUŞ (İHA) – Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 19 aylık sürede 13 proje yaptıklarını ve bunların da büyük çoğunluğunu hayata geçirdiklerini söyledi.

MUŞ (İHA) – Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 19 aylık sürede 13 proje yaptıklarını ve bunların da büyük çoğunluğunu hayata geçirdiklerini söyledi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında belediyenin yatırımları ve projeleriyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Feyat Asya, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini söyledi. Asya, "Doğalgaz döşeme hattı çalışmalarından dolayı birçok cadde ve sokaklarımızdaki yollar tahrip oldu. Vatandaşların mağduriyetini gidermek için bu yollarda geçici asfaltlama veya parke döşeme çalışması yapıyoruz. Bunun yanı sıra sebze ve meyve halinde inşaat çalışmalarının sonuna geldik. Çevre düzenlemesini de bitirdiğimiz projemizin önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

DAP Eylem Planı kapsamında Muş'a atık su arıtma tesisi yapmayı planladıklarını kaydeden ve bununla ilgili proje hazırladıklarını belirten Başkan Asya, "Atık su arıtma tesisi kurulması ile ilgili arsa tahsisinin gerçekleştirilmesi için defterdarlığımızla belli bir aşamaya geldik. Bunun tamamlanması ile projemizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tesisimiz ile ilgili de Korkut ilçesinin Kümbet köyünde yapılmak üzere hazırlamış olduğumuz projemizi de DAP Eylem Planı'na sunmuş bulunmaktayız. Arsa tahsisi süreci devam etmektedir. Karni Deresi rekreasyon alanı çalışmamızın maliyeti 15 milyon lira civarındadır. Bu çalışmamızın da gerçekleştirilmesi için ihalemizi yaptık. Bu projemizin de 2 milyon 500 bin lirası DAP İdaresi'nce karşılanmaktadır. İhalenin itiraz süreci devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde ihale sürecinin tamamlanması ile bu çalışmamıza da başlamayı amaçlıyoruz. Yeşillendirme çalışmaları kapsamında kentin birçok noktasında çalışmalarımız sürüyor. Uzun bir süredir çalışmasını sürdürdüğümüz Ahmed-i Hani Parkımızı da bitirme aşamasına getirdik. Önümüzdeki günlerde parkımızın açılışını yaparak halkımızın hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

Geçici hayvan barınağı ve bakımevini de kasım ayı içerisinde tamamlayacaklarını kaydeden Başkan Asya, "Sokaklardaki başıboş hayvanlardan arındırılması için önemsediğimiz bu projemizi de tamamlama aşamasına getirdik. İnşallah en kısa sürede bu konudaki sorunumuzu gidermiş olacağız. İlimize yeni şehirlerarası otobüs terminali yapmak için çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Feyat Asya Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title