Haberler

Başkan, ''Asıl Engelli, Gönlünde Engel Olandır''

Güncelleme:

Türkiye Beyaz Ay Derneği Kocaeli Şubesi'nin Gebze'de gerçekleştirdiği Engelsiz Yaşam etkinliğine Başkan Karaosmanoğlu da katıldı.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Kocaeli Şubesi'nin Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan "Engeller Kalkıyor" isimli büyük organizasyonuna Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı. Eski AK Parti Milletvekili ve Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva'nın katıldığı organizasyonda çok sayıda misafir, engelli ve engelli aileleri hazır bulundu. Kocaeli'de engeller kalkıyor projelerinin hız kazandığı bu günlerde bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, "Asıl engel görme veya fiziksel olanı değildir. Asıl engelli, gönlünde engeli olandır. Her kim kâinattaki gerçekleri, doğruları ve hakkı göremiyorsa asıl engelli odur" dedi.

ENGELLİLER ALTIN ÇAĞI YAŞIYOR

Beyaz Ay Derneği Kocaeli Şube Başkanı Furkan Eşitti yaptığı açılış konuşmasında, "Engellilerin altın çağı yaşadığı bu dönemde, bizlerden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na çok teşekkür ederim" dedi. Törende konuşan Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, "Kocaeli'de engellilerimizin geldiklerin nokta için çok mutluyuz. Ülkemizdeki engellilere verilen destekler için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Lokman Ayva ayrıca, "Engelli çocuk sahibi olan ailelerde biz yokken çocuğumuza ne olacak sorusu akıllara her daim geliyor. Ama şimdi gerek sosyal yardımlar veya desteklerle engellilerimiz kendi ailelerine bakar duruma geldiler. Bizim medeniyetimiz de bunu gerektiriyordu. 1990'lı yıllarda yerel yönetimler bizim verdiğimiz program davetiyelerini bırakın almayı belediyenin kapısından içeri sokmuyorlardı. Şimdi geldiğimiz noktada engellilere duyarlı yerel yönetimlere ve hükümetimize teşekkür ediyorum" dedi.

HAYAT SİZLERLE GÜZEL

Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva'nın konuşmasında annesiyle ilgili hatırası salondakileri güldürürken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'da önemli konulara değinen bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Karaosmanoğlu, "Bizim içimizde muhabbet varsa, yaratanı biliyorsak, her zaman güzelden, temiz ve helal olandan yanaysak engelimiz kesinlikle yoktur. Asıl bu değerlere sahip olmayanlar engellidir. İçimizde edep, güzellik, sevgi ve yaratana aşk varsa hiçbir engeli tanımayız. Her zaman sizin yanınızda olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz Hayat sizinle güzel ve tamamlanır. Bu geçici dünyada böyle sınanıyoruz" diye konuştu.

ŞÜKRETMEK PAYLAŞMAK DEMEKTİR

Şükretmenin en güzel yolunun paylaşmak olduğunu da ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Yüce yaratana muhakkak ki şükretmek zorundayız. Yeterli şükürse Allah'ın verdiği nimetleri paylaşarak olur. Unutulmamalı ki zorluklar ve acılar paylaştıkça azalır. Nimetler ve mutluluk paylaşıldığında ise artar. Hayatı paylaşacağız. Bu hayatı sizlerle paylaşmak ve size hizmet etmek bizim için büyük bir mutluluktur. Sizleri çok seviyoruz. Sizlerin hayatını ne kadar kolaylaştırabilirsek o kadar mutlu olacağız. Sizlerde yetenekleriniz ve gücünüz neyse onu kullanarak mutlu olacaksınız" ifadelerini kullandı.

SİZLER İÇİN ÇOK GÜZEL YASALAR ÇIKTI

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasına, "Hamdolsun ki bu iktidar ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çok güzel yasalar çıkartıldı. Hatırlıyoruz uzun yıllar engelli çocuklarımız evlerde hapis hayatı yaşıyordu. Ama şimdi Allaha şükür engelli çocuklarımız hayatımızın bir parçası haline geldi. Sizlerin sosyal hayata daha iyi uyum sağlamanız için yasalar çıkarken, bizde projeler ürettik ve üretiyoruz. Bu hizmetlerin devamı için ülkemizde istikrara ihtiyaç var. 1 Kasım'da engellerimizin aşılması için bu destekleri sağlayan hükumetimize de destek olalım" diyerek konuşmasını tamamladı. Tören konuşmaların ardından engelli vatandaşlarımızın müzik gösterisiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Beyaz Ay Derneği Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title