Haberler

Başkan Arslan: "Çiğli'nin Sağlığı Bizim İçin Önemli"

Sağlık alanında sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmaya hazırlanan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, önce Çiğli hasta meclisi ardından Çiğli Devlet Hastanesi başhekimi ve ilçe sağlık müdürü ile bir araya geldi.

Sağlık alanında sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmaya hazırlanan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, önce Çiğli hasta meclisi ardından Çiğli Devlet Hastanesi başhekimi ve ilçe sağlık müdürü ile bir araya geldi.

Sağlık anlamında yapılan yatırımları ve halk sağlığı konusundaki çalışmaları desteklediklerini ifade eden Başkan Hasan Arslan, Türkiye'de bir ilk olan Çiğli Devlet Hastanesi Hasta Meclisi Başkanı Leyla Daldal ile üyeleriyle bir araya geldi. Sivil toplum kuruluşu olan hasta meclisinin hasta hakları ve sağlığı konusunda yaptıkları çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Başkan Hasan Arslan, "Hasta meclisi tüm hastanelere örnek olması gereken başarılı bir uygulamadır. Hastaların aldıkları sağlık hizmetinin kalitesini yükseltmesi ve takibi açısından önemli çalışmalar yapılmakta. Hatta çalışmaları konusu sadece hastalar olmayıp, kente faydalı işler yapmak olması oldukça takdir edilecek bir durumdur. Çiğli'nin sağlığı bizim için çok önemli. Biz de her türlü desteğe ve işbirliğine hazırız" diye konuştu.

DALDAL; "KENTİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Egekent Devlet Hastanesi Hasta Meclisi Başkanı Leyla Daldal, ziyaretleri sırasında hasta meclisi kavramının Türkiye'de bir ilk olduğunu, bu örnek uygulamanın sağlık işlerindeki sıkıntıların giderilmesinde, duyarlılık gerektiren toplum projelerinin üretilmesinde çok önemli bir adım olduğunu söyledi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizler sivil toplum örgütleri gibi çalışıyoruz. Sadece hastalar değil tüm Çiğli halkına hizmet önemli. Önümüzdeki günlerde okullarda ağaç dikme kampanyası başlatıyoruz. Amacımız daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir çevrede yaşamak."

HEKİMLERDEN ZİYARET

Başkan Hasan Arslan daha sonra Çiğli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Koçak ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Demirdağ ile bir araya geldi. Görüşmede ilçede yapımı devam eden bölge hastanesi ve yapılacak sağlık kuruluşları ile ilgili görüş alış verişinde bulunuldu. Egekent Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Koçak ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Demirdağ ise Çiğli Belediyesi'nden her zaman gerekli desteği aldıklarını, bu günden sonra da her türlü sorunun giderilmesi konusunda ortaklaşa bir anlayış içersinde olacaklarını belirterek Hasan Arslan'a yeni görevinde başarılar dileyip tebrik etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Arslan Türkiye Çiğli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title