Haberler

Başkan Anlayan: "Örnek Bir Belediye Binası Yapıyoruz"

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, örnek bir belediye binası inşa ettiklerini söyledi.

Başkan Hüseyin Anlayan yeni belediye hizmet binası inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Anlayan'a Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aktepe, İbrahim Eroğlu, teknik ekip ve müteahhit firma yetkilileri de eşlik ettiler. İnşaatta inceleme yapan ve müteahhit firma yetkilileri ile çalışmalar hakkında istişarede bulunan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa ilçesinde bundan sonraki yapılaşmaya örnek olacak bir bina yaptıklarını söyledi.

Belediye hizmet binası inşaatında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Daha önce kazı çalışmaları, temel ıslah çalışmaları ve temel beton atma işleminin bittiğini ifade etmiştik. Şu anda bodrum katında kolon ve perde sistemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu yeni belediye binamız bodrum katında komple alanın tamamında 120 araçlık bir kapalı otopark olacak daha sonra üzerinde de Belediye binası başlayacak. Tabii belediye binası ile beraber aynı zamanda da zemin katta 12 tane galeri katlı iş yerleri mağazalarımız olacak. Birinci katta yine 12 adet ofislerimiz olacak bunları ticari amaçlı satış gerçekleştireceğiz. Yine birinci kattan başlayarak da binanın dördüncü katı kadar 4 katlı olacak şekilde bir bina olacak. 12 tane dükkan, 12 tane ofis galeri katı haricindeki alanda toplam 5 bin metrekare kapalı alanı olan bir belediye binamıza kavuşmuş olacağız. Şu anda hizmet verdiğimiz mevcut belediye binamız normalde 2 bin 500 metrekare. Bu vesileyle bu yeni binamızda mevcut belediye binamızın iki katı büyüklüğünde bir bina olacak. Çok uzun yıllar inşallah Fatsa'mıza hizmet verecek. Daha nezih bir ortamda daha kaliteli bir mekanda vatandaşımıza hizmet vermek için böyle bir bina hazırlıyoruz. Çünkü mevcut belediye binamız çok eski kullanışsız ihtiyacı da cevap vermiyor dolayısıyla ihtiyaçtan dolayı böyle bir binaya başlamış bulunuyoruz" dedi.

Belediye binasını iki aşamalı ihale yaptıklarını ifade eden Başkan Hüseyin Anlayan, "Birinci aşamasında sadece kaba inşaatı yapılacak şekilde ihalesini yaptık. İnşallah Mayıs sonu, Haziran ayı başı gibi bitmesini öngörüyoruz. Bu kaba inşaat bitme aşamasında da 12 tane dükkanımızın 12 tane ofisimizin satışını gerçekleştireceğiz. Şu anda bu belediye binamızın kaba inşaatı bittikten sonra da anahtar teslimi geri kalan ihalesini yapacağız. İnşallah 2018 yılının sonbaharında yeni belediye binamıza taşınmayı öngörüyoruz" diye konuştu.

Fatsa halkına belediye hizmet binası bünyesinde yer alan ofis ve dükkanların satışı ile ilgili de bir duyuru yapan Başkan Anlayan, "Belediye hizmet binamızın kaba inşaatının bitme aşamasına yaklaştığımızda, yani yılbaşından sonra 12 tane dükkanımızın, 12 tane de ofisimizin satışını gerçekleştireceğiz. Piyasa değeri ile emlakçılardan ve meslek odalarından alacağımız fiyatlara göre oluşturacağımız fiyatlar üzerinden açık ihale, açık artırma ile kim değerini veriyorsa onun alacağı bir yöntemle satış gerçekleştireceğiz ve bu satıştan elde ettiğimiz gelirle bu binayı yapmayı öngörüyoruz. Dolayısıyla inşallah olağanüstü olumsuzluklar olmaz ise bu belediye binasına belediyemizin cebinden bir kuruş çıkmadan, aksine belediyemize para kazandıracak yöntemle bir belediye binası yapıyoruz. İnşallah buradan elde edilecek gelirlerle hem bu binayı yapmayı hem de belediyemize bir gelir artırmasını öngörüyoruz. Bir nevi Müteahhitlik yapmayı düşünüyoruz. İnşallah bittiğinde de estetik görüntüsü, özellikle Selçuklu mimarisinde burada öngördüğümüz mimari ile beraber Fatsa'da bir ilk olacak. Bu binamızın bundan sonraki yapılaşmaya da örnek olacağını düşünüyorum. Fatsa'mıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Anlayan Aktepe Fatsa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title