Haberler

Başkan Altınok Öz: "Kartal Huzurun ve Barışın Yeridir"

Abhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan vekili Vakhtang Kolbaia, Gürcistan Büyükelçisi Irakli Koplatadze ve beraberindeki heyet; BaşkanAltınok Öz’ü makamında ziyaret etti.

Abhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan vekili Vakhtang Kolbaia, Gürcistan Büyükelçisi Irakli Koplatadze ve beraberindeki heyet; Başkan Altınok Öz'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Altınok Öz, 'Kartal huzurun ve barışın yeridir' dedi.

Abhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan vekili Vakhtang Kolbaia, Gürcistan Büyükelçisi Irakli Koplatadze ve beraberindeki heyet Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ü makamında ziyaret etti. Kartal Kaymakamı Cemil Aksak'ın da yer aldığı ziyarette Abhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan vekili Vakhtang Kolbaia, Gürcistan Büyükelçisi İrakli Koplatadze Kartal'da olmaktan mutlu olduklarını, dostluk köprüsü kurmak için bu temasların önemli olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu sıcak karşılama ve atmosfer için çok teşekkür ederim. Biz Abhazya Özerk Cumhuriyeti'nin temsilcileriyiz. Bizim burada olmamız Abhaz halkına samimi olduğumuzun göstergesidir. Senelerce birlikte yaşayan Gürcü ve Abhaz milleti arasında savaş yaşandı. Maalesef bu harpten sonra millet tarafından seçilen hükümet Tiflis'e yerleşmek zorunda kaldılar. Abhazya'dan 300 bin kişi göç etti. Bazıları Tiflis'te bulunuyor. Biz şu anda faaliyetlerimize Tiflis'te devam ediyoruz. Abhazlar çok samimiler, Türkiye'yi çok seviyorlar. Abhazya'da bu sorunun barış yoluyla çözülmesini istiyoruz. Sizler bize bu konuyla alakalı büyük katkılarda bulunabilirsiniz." diye konuştu.

"HER KÜLTÜR KENDİNİ KARTAL'DA TEMSİL EDEBİLİR"

Abhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan vekili Vakhtang Kolbaia'nın konuşmasının ardından söz alan Başkan Altınok Öz, Türkiye'nin içinde barındırdığı kültürlerle zengin olduğunu, Kartal'da her kültürün özgürce kendini ifade edebileceğini vurguladı. Başkan Altınok Öz, "Sizleri merkezi ve yerel yönetim olarak ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Çok güzel bir memleketiniz var. Sohum'da bulunan bir parktan esinlenerek Kartal'da bir havuz yapıyoruz. Türkiye'de etnik kimlikleri değişik insanlar var. Kartal'da Çerkezler ve Abhazyalılar da var. Kökeni ne olursa olsun herkes kültürlerini ve kendilerini Kartal'da göstermelidir. Kartal'da farklı kültürler var. Her kültür Kartal'da rahatlıkla kendini temsil edebiliyor. Türkiye içinde barındırdığı farklı kültürlerle zengin bir ülke. Gürcü halkının Kartal'da kültürlerini sergilemesi bizleri memnun eder" dedi.

"KARTAL, HUZURUN VE BARIŞIN YERİ"

Kartal'ın huzurun ve barışın yeri olduğunu belirten Başkan Altınok Öz şöyle konuştu: "Kartal'da Taş Heykel Sempozyumu yaptık. 400 eserin arasından jürimiz seçim yaptı. Yapılan seçimlerde Türkiye'ye gelen heykeltıraş sanatçılar eserlerini Kartal'da yaptı. Kartal'da Gürcü heykeltıraş sanatçısının eseri de bulunmakta. Kartal'da dünyanın dört bir yanından gelen heykeltıraş sanatçılarını ağırladık. Kartal'da kadınlar, gençler ve çocuklar korkmadan gece gezebiliyorlar. Bu farklı kültürlülük içerisinde Kartallılar mutlu, huzurlu ve barış içerisinde yaşıyorlar".

"YEREL YÖNETİCİ UFKU GENİŞ, VİZYON SAHİBİ OLMALI"

Bir yerel yöneticinin ufku açık ve vizyon sahibi olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Altınok Öz, "Kartal Belediyesi olarak Bulgaristan ile sıkı bir bağımız var. Bulgaristan Vidin Belediyesi bizim kardeş belediyemizdir. Yerel yönetici olarak halkların ilişkilerine bakarız. Bir yerel yöneticinin ufku ve vizyonu geniş olmalı. İnşallah Gürcüleri tanıma fırsatı bulabiliriz. Kartal Belediyesi olarak personellerimiz ve meclis üyelerimizi yurt dışına gönderiyoruz. Burada personellerimiz ve meclis üyelerimiz incelemelerde bulunuyor. Bu bizim ufkumuzu genişletiyor ve vizyonumuzu geliştiriyor" dedi.

"TÜRKİYE'DE İLK KAZI YAPAN BELEDİYEYİZ"

Türkiye'de ilk kazı çalışması yapan belediyenin Kartal Belediyesi olduğunu ifade eden Başkan Altınok Öz, "Türkiye'de tarihi kazı yapan ilk belediyeyiz. Geç Roma erken Bizans dönemine ait bir hamam kalıntısı bulundu. İlk çalışmalar 1974 yılında yapılmış. Biz göreve geldikten sonra gerekli izinleri alarak tekrar çalışma başlattık. Buradaki hamamı tamamen ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Deniz kıyısında ise bir de kilise var. Onu da meydana çıkartmaya çalışıyoruz. Kilisenin deniz kenarında olması buranın bir ticaret merkezi değil, bir saray olduğunu gösteriyor. Roma Bizans döneminin üst düzey yöneticilerinin burada kaldığını düşünüyoruz. Kazı çalışmalarımızda sikkeler, amfora parçalar, damgalı tuğlalar, mermer-mendirek kalıntıları ve bir de insan iskeletine ulaşıldı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Altınok Öz ve Abhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan vekili Vakhtang Kolbaia, Gürcistan Büyükelçisi Irakli Koplatadze ve beraberindeki heyet; proje odası, sosyal medya ve Tasarım Araştırma Katılım TAK KARTAL çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Ziyaretin sonunda Abhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan vekili Vakhtang Kolbaia, Abhaz kültürüne ait hediyeleri Başkan Altınok Öz'e takdim etti. Başkan Altınok Öz'de Kolbaia'ye Kartallı sanatçının yaptığı cam ve porselenden oluşan şekerlik hediye etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kartal Belediyesi Altınok Öz Gürcistan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title