Haberler

Başkan Altınok Öz: "Herkese Hizmet, Her Kesime Proje"

5 yılda Kartal’da herkese ve her kesime hizmet götürdüklerinin söyleyen Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, kadın, çocuk, yaşlı, genç ve engelliler için birçok projeyi önümüzdeki dönemde hayata geçireceklerini söyledi.

5 yılda Kartal'da herkese ve her kesime hizmet götürdüklerinin söyleyen Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, kadın, çocuk, yaşlı, genç ve engelliler için birçok projeyi önümüzdeki dönemde hayata geçireceklerini söyledi.

30 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, esnaf ve vatandaşla bir araya gelmeye devam ediyor. Kartal'da bulunduğu ziyaretlerde yaptıkları ve yapacakları projeleri anlatan Başkan Altınok Öz, vatandaşların da görüşlerini alarak projelerine yön vermeyi sürdürüyor.

"Her Mahalleye bir Kreş" hedefiyle çıktıkları yolda büyük ilerleme kaydettiklerini belirten Başkan Altınok Öz, " Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda okul öncesi eğitim almaları, annelerin de çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet edebilmeleri için Çocuk Gelişim Merkezlerinin sayısını hızla arttırdık. Biri Atalar Mahallesi Üsküdar Caddesi'nde olmak üzere Petrol-İş, Kordonboyu, Hürriyet, Uğur Mumcu, Cumhuriyet ve Gümüşpınar mahallelerimizde 10 yeni kreş açtık, yeni dönemde kreş sayımızı daha da attırarak "Her Mahalleye 1 Kreş" hedefimize ulaşacağız" dedi.

"SAĞLIK ALANINDA ÇOK SAYIDA YENİLİK YAPTIK"

Bir hekim olarak sağlık hizmetlerine büyük önem verdiğine dikkat çeken Başkan Altınok Öz, sağlık alanında her zamana vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Kartallılara ücretsiz poliklinik hizmeti sunduklarını kaydeden Öz, " 2 yıl önce başlattığımız hizmetimiz ile Kartal'da ikamet eden, kronik yatağa bağımlı hasta ve 65 yaş üstü hastalarımızın evlerine misafir oluyoruz. Evde Hemşirelik hizmeti ile hastalara serum, enjeksiyon, pansuman, kan alma ve yara bakım hizmetlerini ücretsiz yapıyoruz. Ayrıca Kartal'da ikamet eden, özellikle yaşlı ve yatağa mahküm hastalarımız, evden hastaneye veya hastaneden eve nakilde ücretsiz ambulans talep edebiliyorlar. 5 yıl içinde 6 bini aşkın yurttaşımıza ücretsiz ambulansla nakil hizmeti verdik" şeklinde konuştu.

"KARTAL'IN DOĞAL YAPISINI KORUYORUZ"

Kartal'da 5 yıldan bu yana birçok tesis ve park hizmete açtıklarını belirten Başkan Altınok Öz, "Bu tesisleri halkımız en iyi şekilde kullansın, çocuğumuz, gencimiz, yaşlımız, kadınımız yararlansın diye açıyoruz. Aydos'u Orman Bakanlığı'ndan kiraladık. Kiraladığımız alanı, içinde çim kayağı, otistik çocuklar için okul, sosyal ve kültür faaliyetlerinin gerçekleştirileceği tesis, hobi bahçesi, gezi alanları ve seyir tepeleri yer alacak bir Kent Ormanı olarak Kartallıların hizmetine sunacağız. Aydos Kent Ormanı projemiz kapsamında bölgenin doğal bitki dokusunu koruyacak çalışmalar da yapacağız" ifadesini kullandı.

Yıllardır ayrı binalardan verilen belediye hizmetlerini tek çatı altında toplamak amacıyla yeni belediye hizmet binasını inşa ettiklerini belirten Başkan Altınok Öz, yeni belediye binasının, vatandaşlara verilen hizmetin hızını ve kalitesini arttırdığını söyledi.

Kartal'da 2009 yılına kadar, tanker ve yüksek maliyetle sulanan yeşil alan ve parklara

otomatik sulama sistemleri yerleştirdiklerini söyleyen Başkan Öz, "Her geçen gün arttırdığımız yeşil alan ve parklarımızı artık %58 daha az maliyetle sulamaktayız. Kartal'daki 18 parkımız artık güneş enerjisi ile aydınlanıyor. 2 yıl içerisinde yatırım maliyetini karşılayan sistemler ile bütün kentin elektriği kesilse de doğal deprem toplanma alanlarımız olan parklarımız, ışıklandırmaya devam edecek" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Altınok Altınok Öz Üsküdar Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title