Haberler

Başkan Altepe'den Sanayiye Rota

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da bir hava yolu şirketi kurulmasının ve Türkiye’nin diğer illeriyle çeşitli ülkelere uçak seferleri düzenlenmesinin sanayicilerin birinci önceliği olması gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da bir hava yolu şirketi kurulmasının ve Türkiye'nin diğer illeriyle çeşitli ülkelere uçak seferleri düzenlenmesinin sanayicilerin birinci önceliği olması gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ, Bursa Başsavcı Vekili Cihat Koçak, Türk Eğitim Vakfı Bursa Şube Başkanı Mehmet Çalışkan, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, Çerkez Kültür Derneği Başkanı Levent Turgut, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa Hayat Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Maral, Kars-Ardahan-Iğdır Federasyonu Başkanı Recep Çohan ve Dilek Özer İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Erdoğan'ı ağırladı. BUSKİ'deki başkanlık makamında gerçekleşen görüşmelere, iş dünyasından ve sivil toplum örgütlerinden yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, MÜSİAD Bursa Şubesi üyelerinin gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, Bursa'da kurulması planlanan hava yolu şirketine ve konulacak muhtemel seferlere değindi. Bursa Hava Yolu'nun kurulmasıyla ilgili çalışmalara geçen dönem start verdiklerini ve MÜSİAD'ın bu konuda lokomotif görevi gördüğünü kaydeden Altepe, iş dünyasının bir araya gelememesinin Bursa'yı çok önemli kazançlardan mahrum bıraktığını ifade etti. Bursa'nın dünyanın sayılı üretim merkezlerinden biri olduğunu, teknolojik makine parkuru ve yetişmiş eleman gücüyle rekabette öne çıktığını kaydeden Altepe, "Eğer Bursa hacmi artmış daha da önemli bir ihracat kenti olmak istiyorsa, turizmden ciddi gelirler alma gibi bir istek varsa, buraya olan ulaşımı kolaylaştırmamız, çeşitlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Kenti yöneten kadrolar olarak Bursa'yı başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin diğer illerine, dünya ülkelerine açmak için çeşitli yatırımlar yaptıklarını, bu yolda geçen dönem attıkları adımların devamının geleceğini belirten Altepe, "Onun için İstanbul'la Bursa arasında deniz otobüsü seferleri başlattık. Onun için deniz uçağı ve helitaksi yatırımlarını hizmete aldık. Bursalı iş adamlarının burada toplantı yapabilmesini sağlayabilmek, bu şehirle yapılan ticareti kolaylaştırabilmek için bu görevi üstlendik. Bursa'ya hava yolu şirketi ve seferler düzenlenmesi, iş dünyasının birinci önceliği olmalı. Herkes bu konuda ayağa kalkmalı" diye konuştu.

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasap Çepni ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na tekrar seçilen Altepe'yi kutladı. Konuşmasında Altepe'nin geçmiş dönem Bursa'ya kazandırdığı hizmetlere değinen ve özellikle ulaşım konusunda yapılan yatırımların MÜSİAD Türkiye toplantılarında kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyleyen Çepni, Bursa Hava Yolları'yla ilgili fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını, bu konuda büyük mesafe kat ettiklerini ifade etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Hasan Çepni Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title