Haberler

Başkan Altay Zabıta Ekipleriyle Bir Araya Geldi

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Zabıta Teşkilatının 188. kuruluş yılı nedeniyle zabıta ekipleriyle bir araya geldi.

Zabıta Teşkilatının 188. kuruluş yıldönümü nedeniyle zabıta memurlarıyla bir araya gelen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, zorlu koşullarda görev alan zabıta memurlarının vatandaşa güven veren ve nezaketin hakim olduğu görev bilinciyle hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Zabıta Teşkilatının 188. yılını kutlayan Başkan Uğur İbrahim Altay, "Belediyecilik hizmetlerinde son yıllarda önemli değişiklikler oldu. Fiziki belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik adına birçok alanda hizmet üretiliyor. Ama bir taraftan da şehrin düzenini korumak gerekiyor. Çok büyük bir alanda hizmet üretiyoruz. Nüfusumuz her yıl 20 bin artıyor. Bugün itibariyle nüfusumuz 565 bin, yılsonunda herhalde 585 bini bulacak. Bu alanda insanlar arasında adaleti sağlamak, haksız rekabeti önlemek, şehirde sorun oluşturan meseleleri çözmek, insanların rahatsızlık duyduğu konulara çözüm üretmek önemli görevlerimiz. Bizim üniformalı birimlerimiz sizlersiniz. Bugünlerde özellikle 8 mahallede yapılan temizlik operasyonu, kaldırım işgalleriyle ilgili yaptığınız mücadeleden dolayı sizleri kutluyorum. İnşallah bu sürece kararlılıkla devam edeceğiz ki bunlar şehrin standardının yükselmesi, marka şehir haline gelmesinde önemli etkenlerden. Aynı zamanda da insanlar arasındaki adaleti sağlamanın önemli şartlarından biri. Bunu yapmak için iki düsturumuz var. Birincisi adalet. Herkese eşit davranmak zorundayız. Herkese farklı muamele yaparsak bu işi yürütemeyiz. İkincisi de kararlı olmak. Bu kararlılık yönetim olarak bizde var, sizinde adaletle ve hoşgörü içerisinde bu işi sahada çözdüğünüzü görüyorum. Bu işleri yaparken bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızı incitmeden, kararlılıkla, azimle ama bir taraftan da hoşgörü ile insanların derdini dinleyerek, çözümler üreterek bu işi yürütmek gerekiyor. İnşallah bunları yaptıkça şehrimizin daha da güzelleştiğine hep birlikte şahit olacağız. Üstün gayretlerinizden dolayı hepinizi kutluyorum" dedi.

Başkan Altay, "Yeni başlayan arkadaşlarımızla birlikte zabıta sayımız yüzde 25 arttı. Arkadaşlarımızın en kısa sürede uyum sağlayarak belediyemize katkıda bulunacaklarına inanıyorum. Ayrıca zabıta ekiplerinin daha mobil hale gelmesi için ciddi yatırımlar yaptık. Şartlarınızı iyileştirmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonrada özellikle kaldırım işgalleri, kentsel dönüşüm alanları içerinde bulunan gecekonduların yıkılması, pazaryerlerinin düzenlenmesi gibi şehrimizin marka değerini arttırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecek. Yeni başlayan arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyor, Zabıta haftasını kutluyorum" diye konuştu.

"DENETİMLERDE TABLET BİLGİSAYAR UYGULAMASINA GEÇİLDİ"

Programın sonunda Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından, mobil ekipler için alınan ve zabıta ekiplerinin sahadaki çalışmalarını seri ve düzenli hale getirecek tablet bilgisayarları ekip amirlerine verildi. Selçuklu Belediyesinin hizmet standartlarına uyumlu yazılımların yüklendiği tabletler, internete bağlanarak ortak veri havuzlarına anında veri aktarımı yapıyor. Yüklenen bu bilgilere anında ulaşabilecek olan zabıta ekipleri, ilçenin her yerinde daha etkin görev yapacak, vatandaşların sorunlarına daha kısa sürede çözüm bulacak. Ekiplerin birbirleri ile koordinasyonunu sağlamaya da yardımcı olan tablet bilgisayarların, navigasyon özelliği bulunurken video ve fotoğraf çekimi de yapabiliyor. 10 adet alınan tablet, sahadaki zabıta ekiplerine dağıtıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur İbrahim Altay Selçuklu Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title