Haberler

Başkan Alıcık, Zor Durumda Kalan Aileye Sahip Çıktı

Güncelleme:

Nazilli'de ev sahibi tarafından evden çıkarılarak naylon çadırda yaşama tutunmaya çalışan Acar ailesinin yardımına Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yetişti.

Nazilli'de biriken kira borcu nedeniyle, ev sahibi tarafından evden çıkarılarak naylon çadırda yaşama tutunmaya çalışan Acar ailesinin yardımına Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yetişti.

Zor durumda kalan Acar Ailesi'ni Dualar Mahallesi'nde kaldıkları naylon çadırda ziyaret eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yardım elini uzattı. Ailenin sıkıntılarını dinleyen ve yanında getirdiği oyuncakları ailenin çocuklarına hediye eden Başkan Alıcık, Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün doktoruna ailenin sağlık kontrolünü de yaptırtarak geçici bir süre otele yerleşmelerini sağladı. Ev sahiplerinin kira borcunu ödeyememelerinden dolayı evlerinden çıkartılmasından sonra zor durumda kalan Mithat (50) ve Seval Acar çifti ile çocukları N.A. (15), D.A. (13), N.A. (11), K.A. (10) ve Ş.A. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra karınları da doyuruldu.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Başkan Alıcık, "Basın bizim gözümüz kulağımız oluyor. Basında çıkan bu haber ile bu ailenin durumunu öğrendik. Bu tür haberler basına yansımamış olsa bizim haberimiz bile olmayacak. Göreve geldiğimiz günden beri verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Kimsesizlerin kimsesi olmayı hedefledik ve Allaha şükürler olsun ki bugüne kadar da bunu başardık. Bu ailenin - 6 derece soğukta çadırda kalmasına dayanamadım ve elimizdeki imkanlar dahilinde aileye yardımcı olmaya geldik" dedi.

Başkan Alıcık, naylon çadırın bulunduğu alanın mirasçılarının rıza göstermesi halinde Acar Ailesi için buraya 3 oda 1 salon ev yaptıracağının sözünü vermesi üzerine arazinin mirasçılarından olan Mithat Acar'ın eniştesi Mehmet Canlı, mirastan kendi payına düşen 500 metrekarelik arazisinden feragat ederek tapusunu Acar ailesine bağışladı. Canlı, payına düşen arazinin tapusunu Alıcık'a teslim etmesinden hemen sonra Başkan Alıcık, Fen İşleri Müdürü'nü hemen arayarak, söz konusu arazi üzerinde Acar Ailesi için bir ev yapılması talimat verdi. Sağlık sorunları nedeniyle ağır işlerde çalışamayan baba Mithat Acar'a Mescitli mahallesinde Nazilli belediyesi tarafından yaptırılan köy konağında iş sözü ve ev yapılana kadar da kiralık ev tutma sözü de veren Başkan Alıcık, ailenin kirasını da kendi cebinden ödeyeceğini söyledi. Ayrıca ailenin çocuklarının eğitim masraflarını da üstlenen Başkan Alıcık, çocuklara harçlıklarını vermeyi ihmal etmedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Alıcık Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title