Haberler

Başkan Alıcık'ın Dünya Hayvan Hakları Günü Mesajı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ‘4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, '4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Alıcık, bu yıl Kurban Bayramının ilk gününe isabet eden 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, 4 Ekim'le ilgili görüşlerini dile getirerek, kurban kesmenin dini bir inanış olduğunu, kurban kesiminde eziyetten kaçınılmasını ve "Hayvana en az acı çektirecek şekilde kurban kesilmesi" gerektiği çağrısında bulundu.

Alıcık, özellikle evcil hayvanların, insan korumasına ihtiyaç duyduklarını belirterek; "Hayvanların da can taşıdığını insanlar gibi bir kısım haklara sahip olması gerektiği herkesin kabul edebileceği bir gerçektir. İnsanlar olarak hayvanlarla ilgilenmez, onları başıboş bırakırsak sonunda ortaya çıkacak zararlardan biz de etkileniriz. Hayvan haklarına saygılı ve duyarlı davranmak aynı zamanda çevre temizliği açısından da oldukça önemlidir. Ayrıca bizim inancımız gereği hayvanlara duyarlı davranmak, onlara eziyet etmemek bir zorunluluktur" ifadelerini kullandı.

Huzurlu ve sağlıklı yaşamanın hayvanlar için de temel bir hak olduğunu ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık "15 Ekim 1978 tarihinde Paris'te Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Merkezinde Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi kabul edilmiş, ülkemizde de hayvan hakları yasalarla koruma altına alınmıştır. Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi doğrultusunda hazırlanan Hayvanları Koruma 2004 yılında Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Her yıl 04 Ekim günü tüm dünyada Hayvan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Birlikte doğayı paylaştığımız hayvanların, doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri olup, dünya bütün canlıların denge içinde yaşamasıyla güzelliğini devam ettirebilmektedir. Hayvan sevgisi, insandaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirir. Hayvanları sevenler, insanları, tüm canlıları, dünyayı kısacası yaşamayı severler. Bizlere düşen ve yakışan hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularını canlı tutmak, onları korumak ve hayvan haklarına saygı duyulmasını sağlamak olmalıdır. Ayrıca çocuklarımızı da bu şuurla eğiterek yetiştirmemiz gerekmektedir. Bizler Belediye olarak doğal dengenin korunmasında önemli bir yere sahip olduğunu bildiğimiz hayvanlarımız için üzerimize düşeni yapıyoruz. Hayvanlarımız için belirli noktalara, düzenli olarak yiyecek ve su bırakıyoruz. Ayrıca hayvan sever vatandaşlarımız tarafından verilen gıda maddelerini Zabıta ekiplerimiz ve veteriner hekimlerince kontrol ederek sokak hayvanlarımızın beslenme ihtiyacının giderilmesine yardımcı oluyoruz. Ayrıca sahipsiz sokak hayvanlarının rutin sağlık kontrollerini yapıyoruz. Unutulmamalıdır ki; insan ya da hayvan fark etmez, herhangi bir canlının acı çekmesine seyirci kalmamayı öğrendiğimiz zaman yaşam daha çok güzel olacaktır. Bu yıl Kurban Bayramı'nın 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'ne denk gelmesi gerçekten bir ironi. Ancak kurban kesmek biz Müslümanların dini bir inanış gereğidir. Kurban kesimlerinde Kurban ibadeti yapılırken İslam dininin gerektirdiği şefkati ve merhameti asla elden bırakmamız gerekir. Kurbanlarınızın kesiminde eziyetten kaçınılmasını ve "Hayvana en az acı çektirecek şekilde kurban kesilmesini önemle tüm Müslüman kardeşlerimden rica ederken bu duygu ve düşüncelerle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün hayvanlarımızın yaşama haklarının korunması, sağlıklı ve refah içinde yaşamalarına vesile olmasını temenni eder, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü kutlarım" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

haluk alıcık Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title