Haberler

Başkan Ali Çetinbaş: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Kınıyorum

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, "Başkanlık sistemi kan dökülmeden gelemez" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu kınadığını bildirdi.

Çetinbaş, yaptığı açıklamada, "Milletimiz, iradesine kurşun sıkmak isteyen eli, özgürlüğüne darbe yapmak isteyen dili, asla cevapsız bırakmaz" dedi.

Başkan Çetinbaş, Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliğine yönelik açıklamalarına ilişkin de şunları kaydetti: "Ana muhalefet partisinin genel başkanı diyor ki 'Eğer bu anayasayı değiştirirseniz, kan dökülmeden değiştiremezsiniz.' Bu ne zihniyet nasıl bir bakış açısı?. Kanla bir anayasa değişikliği olabilir mi?. Böyle tehdit edilebilir mi bir millet?. Anayasa, milli idarenin temsilcisi TBMM üyeleri tarafından değerlendirilir. Yazılır, tartışılır, sivil toplum örgütleri de bu konuda kanaatlerini oluşturur ve TBMM'nin değerli üyeleri kanaatlerini bildirir. Arkasından yüce milletin huzuruna gider. Yüce millet eğer anayasaya 'evet' diyorsa, buna herkes 'evet' demek zorundadır. Sen milletin iradesini yok sayacaksın, görmeyeceksin, onları 'dağdaki çoban' diye niteleyeceksin ama bir CHP'li bu anayasanın değişikliği konusunda 'Türkiye kan gölüne dönmeden değiştirilemez' deme hakkına sahiptir, diyeceksin. Muhalefet parti genel başkanının ağzına yakışmayan bu sözler ana muhalefetin ne kadar vahim bir durumda olduğunun da açık bir göstergesidir. Milleti yok sayan bu ve benzeri zihniyetler, zamanla çökmeye ve yok olmaya mahkumdur." (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Çetinbaş AK Parti Kütahya Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title