Haberler

Başkan Alemdar Çubuklu'ya Misafir Oldu

16 Nisan’da yapılacak referandum öncesinde AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı mahalle mahalle gezerek Cumhurbaşkanlığı Sistemini anlatmaya devam ediyor.

16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı mahalle mahalle gezerek Cumhurbaşkanlığı Sistemini anlatmaya devam ediyor.

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik'le birlikte Çubuklu'ya misafir oldu. Referandum süreci ile ilgili plan ve programları tamamladıklarını Serdivan'ı karış karış dolaştıklarını belirten AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'nin önünü açacak bir sistem olduğunu ifade ederek, "Türkiye bu sistemle kazanımlarına daha fazla kazanım katacaktır" dedi.

Türklerin Anadolu'ya girişinden başlayıp Selçuklu ve Osmanlı'dan günümüze kadar milletçe çetin mücadeleler verildiğini ve verilmeye de devam edildiğini belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Türkiye üzerinde oynanan oyunları, güçlü bir 'Evet' ile 16 Nisan günü hep birlikte bozacaklarını söyledi. Bu coğrafyada yaşamanın zor olduğunu ifade eden Alemdar, "Bu coğrafya tarih boyunca hep birilerinin gözünde olmuş. Birileri istediği gibi at oynatamayınca nasıl Osmanlı'yı parçaladılarsa bugün de Türkiye Cumhuriyeti'ne aynı şeyi yapmak istiyorlar. İşte bu yüzden sömürgeci anlayışa karşı yönetim sistemimizi güçlendirmeliyiz" diye konuştu.

Mevcut sistemde cumhurbaşkanının sadece vatana ihanetten yargılanabildiğini hatırlatan AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu "Şu anda Cumhurbaşkanı, başbakanın yolladığı bütün kanunları veto edebiliyor veya anayasa mahkemesine götürüp iptal ettirebiliyor. Hatırlayın AK Parti'nin ilk döneminde Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanı iken biz 2 B yasasını meclisten geçirdik. Sezer veto etti. Biz bir daha geçirdik. Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. İptal ettirdi. Ama sonra Allah nasip etti. Milletin adamı Abdullah Gül Cumhurbaşkanı oldu. 2 B yasası onaylandı ve geçti. 4-5 senelik bir gecikmeyle millet 2 B imkanından yararlanamadı" ifadelerini kullandı. Yıllardır parlamenter sistemin arızalarıyla boğuştuklarını belirten Uncuoğlu, millet iradesi tek partide oluşmadığı zaman mecliste oluşan tablonun milleti partilerin anlaşmasına mecbur ettiğini ifade ederek, "Aslında biz hiçbir zaman başbakan seçmedik, milletvekillerine oy verdik ama onların içinden bazen en az oyu alan adam başbakan oldu. Bu genetiği değiştirilmiş GDO'lu parlamenter sistem artık çift başlı hale gelmiş durumda. Hükümetleri kuralım derken memleket hep zaman kaybetti" şeklinde konuştu.

İki başlı sistemin bir an önce değişmesi gerektiğini yineleyen Uncuoğlu, "Bizim siyasi tarihimiz çok net bir şekilde koalisyonlarla yönetilemeyeceğimizi, koalisyonların bu memlekette iş, hizmet üretemediğini, milletin kaynaklarını çarçur eden o zayıf hükümetler yüzünden krizler yaşadığımızı tescilli bir şekilde ortaya koyuyor" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Alemdar AK Parti Serdivan Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title