Haberler

Başkan Albayrak; "Motokrosa Destek Vereceğiz"

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde yapılan Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası 2. Ayak ve Türkiye Motokros Şampiyonası'nın Birinci Ayak yarışmaları oldukça çekişmeli başladı.

Hayrabolu Belediyesi Motokros Parkurunda atlama rampalarında birbirleriyle kıyasıya yarışan yarışmacıların rekabeti, şampiyonayı izlemeye gelen vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

Şampiyonanın açılış seremonisinde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 1 hafta önce başkanlık mazbatasını aldığını hatırlatarak, "İlk katıldığım etkinlik de Hayrabolu'da yapılan Doğu Avrupa Şampiyonası ve Türkiye Motokros Şampiyonası oldu. Motokros Hayrabolu'da ve Tekirdağ'da çok seviliyor. Türkiye'nin birçok yerinden motor tutkunları buraya şampiyonayı izlemeye gelmiş. Trakyalı birçok fotoğraf derneği yarışmayı takip ediyor, fotoğraflıyor, ulusal kanaların, ajansların temsilcileri burada. Biz belediye olarak bu sporun tanıtımına destek vereceğiz. Burada yapılacak alternatif projelere ve alt yapı çalışmalarına katkı sağlayacağız. Bu sporun burada ulusal ve uluslararası olarak sürdürülmesinden yanayız" dedi.

MX 2 ve MX 3 yarışmalarından sonra dereceye girenlere ödülleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ CHP Milletvekili Candan Yüceer ve Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu tarafından verildi.

Yarışmalar sırasında yaşanan kazalarda yaralanan sporcular oldu. Motokrosçulardan Ulukan Ulu'nun, yarışma sırasında yaşadığı kazada kolu kırılırken, diğer yarışmacı Batu Dönmez'in ayağında kırıklar olduğu ve dizinin çıktığı öğrenildi. Kaza geçiren yarışmacılara acil sağlık ekipleri tarafından hemen müdahale edildi.

Organizasyonda Türk sporcuların yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Yunanistan, Sırbistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen yarışçılar da yarışırken, şampiyonayı yaklaşık 4 bin kişi izledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hayrabolu Tekirdağ Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title